Buletin de presă, 26 octombrie 2023 - IPJ Suceava

Sancțiuni contravenționale în valoare de 37.500 lei aplicate de polițiști

În ziua de 24.10.2023, polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice, au acţionat pe linia combaterii activităţilor de comerț ilicit și contrabandă cu produse de tip VAPE, combaterii evaziunii fiscale, precum și pentru prevenirea și sancționarea spălării banilor, ocazie cu care au fost aplicate 8 sancțiuni contravenționale în valoare de 37.500 lei.
În cadrul acțiunii, polițiștii au verificat 22 entități economice și au confiscat bunuri în valoare de 5.127 lei.


Material lemnos confiscat de polițiști

La data de 24.10.2023, în jurul orei 16:50, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Gura Humorului au oprit pentru control pe bulevardul Bucovina din localitate, o autoutilitară condusă de un bărbat din com. Berchișești, jud. Suceava, care transporta material lemnos.
Întrucât conducătorul auto nu a putut prezenta documentele de proveniență pentru materialul lemnos transportat, polițiștii au cerut sprijinul specialiștilor silvici, care, în urma inventarierii au stabilit că acesta transporta cantitatea de 3,17 m.c. lemn foc fag.
Conducătorul auto a fost sancționat contravențional pentru încălcarea prevederilor Legii nr. 171/2010 Modificată, iar materialul lemnos în valoare de 516 lei a fost confiscat și predat în custodie Ocolului Silvic Gura Humorului.


Eveniment rutier cercetat de polițiști

La data de 24.10.2023, în jurul orelor 22:15, o persoană de sex masculin, în timp ce conducea un atelaj hipo pe str. Râșcuța din satul Dumbrăveni, com. Râșca, jud. Suceava, a pierdut controlul asupra atelajului și s-a răsturnat în afara părții carosabile.
În urma accidentului rutier a rezultat rănirea unei persoane de sex masculin care se afla în atelajul hipo, acesta fiind transportat la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.
Conducătorul atelajului hipo a fost testat cu aparatul etilometru, rezultatul fiind negativ, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.


Dosare penale la regimul rutier

La data de 24.10.2023, ora 20:08, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Câmpulung Moldovenesc, au oprit pentru control pe DJ 176, com. Moldovița, jud. Suceava, un autoturism condus de un bărbat de 28 de ani din com. Cristești, jud. Iași.
Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat de polițiști cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 1,01 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe”, ce va fi soluționat procedural.


La data de 24.10.2023, în jurul orei 20:35, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Vicovu de Sus, au oprit pentru control pe DJ 209 G Straja, jud. Suceava, un autoturism condus de un bărbat de 36 de ani din localitate.
În urma verificărilor efectuate în bazele de date ale poliției, s-a constatat faptul că bărbatul de 36 de ani nu deține permis de conducere valabil pentru nicio categorie de vehicule.
Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat de polițiști cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 1,35 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunilor de „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe” și ”conducerea unui vehicul fără permis de conducere”, ce va fi soluționat procedural.
Mai nouă Mai veche