Buletin de presă, 27 august 2023 - IPJ Suceava

Buletin de presă, 27 august 2023 - IPJ Suceava
Evenimente rutiere cercetate de polițiști

La data de 26.10.2023, în jurul orei 08:47, un bărbat de 75 de ani din orașul Milișăuți, jud. Suceava, se deplasa în calitate de biciclist pe DN 2H, în interiorul localității Milișăuți, iar în momentul în care s-a angajat în traversarea drumului public, fără a se asigura corespunzător, a fost acroșat de o autoutilitară condusă de o persoană de sex masculin.
În urma accidentului rutier a rezultat decesul biciclistului.
Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilometru, rezultatul fiind negativ, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.


La data de 26.10.2023, în jurul orei 11:49, o persoană de sex feminin de 29 ani, în timp ce conducea un autoturism pe DJ 178C, din direcția com. Bilca către mun. Rădăuți, jud. Suceava, a fost surprinsă de o minoră de 12 ani din com. Frătăuții Noi, jud. Suceava care s-a angajat în traversarea străzii neregulamentar, acroșând-o cu partea din față a autoturismului.
În urma accidentului rutier a rezultat rănirea minorei, care a fost transportată la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.
Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilometru, rezultatul fiind negativ, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.


Dosare penale la regimul rutier

La data de 26.10.2023, în jurul orei 18:06, polițiștii din cadrul Secției 11 Poliție Rurală Pojorâta, au oprit pentru control pe DJ 175 com. Pojorâta, jud. Suceava un autoturism condus de o persoană de 37 de ani din com. Sadova.
Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ, iar în urma testării cu aparatul drugtest, au reieșit indicii cu privire la posibila prezență a substanțelor psihoactive. Menționăm că aceasta nu reprezintă probă în cadrul dosarului penal, conducătorul auto fiind condus la o unitate medicală pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a consumului unor substanțe interzise.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe”, ce va fi soluționat procedural.


La data de 26.10.2023 ora 17.24, polițiștii din cadrul Secției 8 Poliție Rurală Adâncata au oprit pentru control pe strada Luminii din sat/comuna Hănțești, județul Suceava, un autoturism condus de o persoană de sex masculin.
În urma verificărilor efectuate în bazele de date ale poliției, s-a constatat că acesta are dreptul de a conduce suspendat.
Conducătorul auto a fost testat de polițiști cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,12 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiind sancționat contravențional.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de ”conducerea unui vehicul fără permis de conducere”, ce va fi soluționat procedural.
Mai nouă Mai veche