Început de incendiu la microbuzul de călători de pe ruta Suceava - Liteni

Început de incendiu la microbuzul de călători de pe ruta Suceava - Liteni
La 13 octombrie 2023, la ora 13.59, Poliția municipiului Suceava a fost sesizată prin 112, de Sergiu P., despre faptul că pe strada Ana Ipătescu din municipiul Suceava are loc un incendiu la un microbuz.

Microbuzul Mercedes Benz, de culoare alb, care aparține firmei Ceztrans Suceava, a fost găsit oprit pe banda a doua de circulație, pe sens de mers Burdujeni - Bancă, în apropiere de Biserica „Sfânta Înviere”.

Un echipaj din cadrul ISU Suceava a inspectat vehiculul și a constatat că acesta nu prezenta flacără deschisă, iar în zona compartimentului motor-turbină au identificat un cablu conductor subraîncins, fără a fi arse alte elemente ale motorului. Din discuţiile purtate cu personalul ISU a rezultat faptul că nu a existat un risc pentru producerea unui incendiu care să se extindă la alte autoturisme sau imobile.

Utilizatorul autoturismului a declarat că în jurul orei 13:30, a plecat din autogara situată pe strada Ion Creangă din municipiul Suceava pentru a efectua o cursă pe ruta Suceava – orașul Liteni. În jurul orei 13.50, la semaforul situat în zona Parcului Central, a simțit miros de cablu supraîncins, motiv pentru care a oprit imediat motorul, constatând că în zona turbinei există o problemă. În interiorul microbuzului se aflau 18 călători care au ieșit pe trotuarul din apropiere fără a exista vreo victimă. Persoanele au fost preluate ulterior de către un alt microbuz aparținând societății comerciale. Nu sunt suspiciuni cu privire la vreo faptă de natură penală.

A fost necesară dirijarea traficului în zonă, la fața locului fiind prezent un echipaj de poliție.
Mai nouă Mai veche