Judecătoarea Ana Maria Chirilă rămâne în arest. Curtea Supremă a respins contestația la mandatul de arestare preventivă

Judecătoarea Ana Maria Chirilă de la Tribunalul Suceava rămâne în arest preventiv, în dosarul privind deținere de droguri, luare de mită și sprijinirea activităților infracționale ale unor traficanți de droguri, au stabilit magistrații Înaltei Curți de Casație și Justiție care au respins ca nefondată contestația judecătoarei față de mandatul de arestare. Decizia este definitivă.

Parchetul General a anunțat, la 12 octombrie, reținerea judecătoarei, care este cercetată pentru folosirea de informații care nu sunt destinate publicității ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informații, favorizarea infractorului, luare de mită, complicitate de trafic de influență, deținere de droguri pentru consum în formă continuată și punerea la dispoziție a unei locuințe pentru consumul ilicit de droguri. Ana Maria Chirilă a fost reținută după ce locuința ei și biroul de la Tribunalul Suceava i-au fost percheziționate. În același dosar a fost arestat interlpul Mihai Mînzari, zis Tonici. 

Între altele, judecătoarea a avertizat persoane cercetate de DIICOT că sunt vizate de măsuri de supraveghere tehnică sau percheziții.

În perioada 2020-2023, judecătoarea Ana Maria Chirilă de la Tribunalul Suceava ar fi primit ca mită bani, bijuterii, folosința gratuită a unor autoturisme, contravaloarea unor sejururi, servicii de pază și protecție, produse alimentare și altele, în legătură cu măsurile dispuse și hotărârile pronunțate într-o cauză instrumentată de DIICOT.

Judecătoarea este acuzată că ar fi primit mită de la interlopul Mihai Pînzari zis Tonici din Rădăuți, pe care îl judeca chiar ea pentru răpire și camătă. Judecătoarea trebuia să pronunțe verdictul chiar la 13 octombrie 2023.
Mai nouă Mai veche