Producătorul de mezeluri Killer a investit 780.000 de euro în panouri solare pentru creşterea eficienţei energetice

Producătorul de mezeluri Killer a investit 780.000 de euro în panouri solare pentru creşterea eficienţei energetice
Killer, producător de carne din județul Suceava care deţine atât producţie, cât şi reţea de magazine, a investit circa 780.000 de euro în panouri solare, care îi asigură o treime din consumul de ener­gie al fabricii. 

„Cea mai mare investiţie pe am făcut-o recent a fost în reducerea costurilor cu ener­gia. Am pus 2.000 de panouri solare, cu o capacitate de 900 kW, investiţia ridicându-se la 780.000 de euro din fonduri proprii. În industria alimentară trebuie să faci investiţii continuu altfel rămâi în urmă“, a spus Alexandru Şcheul, proprietarul companiei.

Compania deţine un abator, o fabrică şi peste 20 de magazine proprii, care acoperă judeţele Iaşi, Suceava şi Botoşani. În total, compania are 250 de angajaţi, iar anul acesta a mai angajat cinci oameni.

În 2022, Killer SRL a avut o cifră de afaceri de 102,7 milioane de lei, în creştere cu aproape 10% faţă de anul precedent, arată datele de la Ministerul de Finanţe. Profitul net al companiei s-a situat la peste 8,1 milioane de lei, mai mic faţă de anul precedent.
Mai nouă Mai veche