Tânăr înarmat cu un box metalic identificat în discoteca din Preutești. Polițiștii i-au întocmit dosar penal

Box metalic
Șoferi băuți scoși din trafic, dosare penale și sancțiuni contravenționale, autori de infracțiuni identificați, controale la baruri și discoteci, sunt câteva rezultate ale acțiunii Blocada din acest weekend.

Peste 200 de polițiști au acționat zilnic în acest weekend în cadrul ,,Acțiunii Blocada” activitățile vizând în special prevenirea și combatere faptelor cu violență și prevenirea accidentelor rutiere pe fondul consumului de alcool și droguri. Acțiunea are atât componentă operativă de identificare a celor care se urcă la volan după ce au consumat alcool sau droguri dar și o pronunțată componentă preventivă, de informare și responsabilizare. Activitățile au ca scop creșterea gradului de siguranță publică la nivelul județului Suceava.

În cadrul activităților desfăşurate de polițiștii rutieri sunt utilizate toate aparatele etilotest, etilometru și drugtest din dotarea IPJ Suceava.

Doar în perioada 19-22 octombrie 2023, polițiștii au suspendat 59 de permise de conducere pentru abateri la regimul rutier și au reținut 26 de certificate de înmatriculare.

Au fost aplicate 540 de sancțiuni contravenționale în valoare de 268.145 lei pentru abateri la regimul rutier dar și pentru acte de tulburare a ordinii și liniștii publice.

Totodată, polițiștii au intervenit la 160 evenimente.

Din păcate, au fost identificați din nou șoferi care au consumat alcool și s-au urcat la volan, fiind întocmite dosare penale sub aspectul săvârşirii infracțiunii de „conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a substanțelor interzise”.


La la data de 21.10.2023, ora 21.20, polițiștii SPR 1 Vadu Moldovei desafășurând activități în cadrul acțiunii Blocada au oprit pentru control la intersecția dintre D.C. Plopi și D.J. 155 A, com./sat Bogdănești, autoturismul condus de către o femeie de 37 ani, din com./sat Bogdănești.
Întrucât conducătoarea auto emana halenă alcoolică, s-a procedat la testarea acesteia cu aparatul etilotest, rezultând o valoare de 1,13 mg./l alcool pur în aerul expirat, ulterior cea în cauză fiind condusă la Spitalul Municipal Fălticeni, unde, după ce și-a dat consimțământul, i-au fost prelevate monstre biologice de sânge.
S-a întocmit dosar penal pentru sâvârşirea infracţiunii de „conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe”.


La data de 22.10.2023, conform Planului de acține al SPR 12 Preutești ,,BLOCADA”, polițiști din cadrul SPR 12 Preutești, Poliției Mun. Fălticeni, Serviciului de Acțiuni Speciale și o grupă de jandarmi din cadrul I.J.J. Suceava, au acționat pe pe raza mun. Fălticeni și pe raza SPR 12 Preutești, la discoteca din comuna Preutești, unde în urma legitimării și efectuării controlului corporal asupra unui tânăr de 19 ani, cu domiciliul în sat Bahna Arini, com. Preutești, s-a găsit un box metalic de culoare neagră cu 3 corni montați pe partea de contact.
S-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii prev. și ped. de art. 372 alin 1 lit a din C. Pen.
Mai nouă Mai veche