VIDEO Mașină a Poliției de Frontieră, daună totală într-un accident rutier produs la Falcău

O autospecială a Poliției de Frontieră a fost implicată într-un accident rutier în localitatea Falcău din comuna Brodina, județul Suceava.

Accidentul s-a produs la 5 octombrie 2023, în jurul oreui 16:50, pe drumul județean DJ 209G, pe raza satului Falcău, comuna Brodina.

La volanul autospecialei Dacia Duster se afla agentul Florin C., din cadrul Serviciului Poliției de Frontieră Brodina, aflat în timpul programului de lucru. În timp ce circula cu semnalele acustice și luminoase în funcțiune, polițistul de frontieră nu a putut evita impactul cu un autoturism Volkswagen Caddy, condus de Doru A., de 54 de ani, din Rădăuți, care a pătruns de pe un drum secundar pe drumul județean.

La locul accidentului au intervenit un echipaj ISU, dar și o ambulanță. Conducătorul autoturismului Dacia Duster a suferit escoriații la antebraț, dar a refuzat transportul la o unitate medicală pentru acordarea îngrjirilor medicale.

Cei doi conducători auto au fost testați cu aparatele etilotest, rezultatele fiind negative, ulterior fiindu-le recoltate probe biologice de sânge.

După finalizarea cercetărilor, polițiștii rutieri au constatat că vinovăția pentru producerea accidentului rutier în aparține conducătorului autoturismului Volkswagen Caddy, care nu a acordat prioritate de trecere.

Având în vedere că în urma impactului nu au fost victime, paguba provocată Poliției de Frontieră va fi suportată de asiguratorul conducătorului auto vinovat pentru producerea accidentului rutier, care, la rândul lui a fost sancționat contravențional cu amendă și suspendarea permisului de conducere.
 
Mai nouă Mai veche