Vasile Rîmbu a fost trimis în judecată de procurorii DNA pentru infracțiuni de corupție

Vasile Rîmbu
Fostul manager al Spitalului Județean Suceava, Vasile Rîmbu, a fost trimis în judecată de procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție într-un dosar de corupție în care a mai fost inculpată și șefa Serviciului Juridic al Spitalului Județean Suceava, Dana Mihaela Mamciuc. 

Dosarul a fost înregistrat săptămâna trecută pe rolul Tribunalului Suceava. 

Faptele pentru care Vasile Rîmbu a fost trimis în judecată ar fi fost săvârșite în 2020, în perioada în care din cauza managementului defectuos a fost suspendat din funcția de manager al Spitalul Județean. 

{inAds}

Inculpatul Vasile Rîmbu va fi judecat pentru săvârșirea infracțiunii de instigare la folosirea în orice mod, direct sau indirect, de informații care nu sunt destinate publicității ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informații, în scopul obținerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri ori alte foloase necuvenite.

Șefa Serviciului Juridic al Spitalul Județean Suceava, Dana Mihaela Mamciuc, va fi judecată pentru săvârșirea infracțiunii de folosirea în orice mod, direct sau indirect, de informații care nu sunt destinate publicității ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informații, în scopul obținerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri ori alte foloase necuvenite.

Conform informațiilor vehiculate în perioada în care a fost demis din funcția de manager, Vasile Rîmbu era vizat de mai multe anchete cu privire la angajările în unitatea medicală, achizițiile și licitațiile publice, dar și privind managementul defectuos de la începutul pandemiei.

Deși este legat de o veche prietenie de președintele PNL Suceava, Gheorghe Flutur, în vara acestui an Vasile Rîmbu s-a înscris în PSD și a fost desemnat candidat pentru funcția de primar al municipiului Suceava.
Vasile Rîmbu, trimis în judecată de procurorii DNA pentru infracțiuni de corupție
Mai nouă Mai veche