Buletin de presă, 25 noiembrie 2023 - IPJ Suceava

Buletin de presă, 25 noiembrie 2023 - IPJ Suceava
Patru persoane încarcerate în penitenciar în baza unor mandate de executare a pedepsei cu închisoarea

La data de 23.11.2023, ora 14.30, la nivelul Secţiei nr. 3 Poliţie Rurală Marginea, s-a primit spre executare mandatul de executare a pedepsei închisorii emis de Judecătoria Rădăuţi, privind pe un bărbat de 33 ani, domiciliat în com. Marginea, jud, Suceava, faţă de care s-a dispus condamnarea la pedeapsa de 1 an și 4 luni închisoare, pentru săvârşirea infracţiunilor de ,,Conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului” și „Conducerea unui vehicul fără a deține permis de conducere„.
În urma activităţilor informativ-operative specifice desfăşurate de către polițiștii din cadrul SPR3 Marginea, persoana condamnată a fost localizată pe raza com. Marginea.
În fapt, s-a reţinut că, la data de 09.02.2020, în intervalul orar 16.00-17.30, bărbatul a condus autoturismul marca pe drumurile publice de pe raza com. Marginea și mun. Rădăuți, jud. Suceava, fără a poseda permis de conducere pentru nicio categorie auto și având o alcoolemie de 3,14% alcool pur în sânge.
Bărbatul a fost reținut, încătușat și încarcerat în Penitenciarul Botoşani.

{inAds}
La data de 23.11.2023, ora 16:30, la S.P.R. 2 Ipotești s-a primit spre punere în executare mandatul de executare a pedepsei închisorii privind pe un bărbat, condamnat la pedeapsa de 1(an) ani și 3( trei) luni închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de ”conducerea unui vehicul fără permis de conducere”, faptă prev și ped. de art. 335, alin(1) Cod Penal.
La nivelul secției s-a constituit echipa operativă, condamnatul fiind identificat la ora 15:40 la domiciliu din com. Verești, jud. Suceava și condus la sediul S.P.R. 2 Ipotești.
S-a constituită escortă din lucrători de poliție din cadrul Secției 2 Poliție Rurală Ipotești, care au procedat la conducerea condamnatului la Penitenciarul Botoșani, unde a fost depus și încarcerat.


La data de 23.11.2023, polițiștii Secției 5 Poliție Rurală Dărmănești au primit spre executare mandatul de executare a pedepsei închisorii emis de Judecătoria Suceava – Compartimentul Executări Penale, privind pe un bărbat de 41 ani, din sat / com. Pătrăuți, jud. Suceava.
Prin sentința penală pronunțată de Judecătoria Suceava, bărbatul a fost condamnat pentru savârșirea infracțiunilor de „Tâlhărie calificată”, faptă prev. și ped. de art. 233 alin. (1), art. 234 alin. (1) lit. d) din Codul Penal cu alic. Art. 77 lit. d) din Cod Penal și „Conducerea unui vehicul fără permis de conducere”, faptă prev. și ped. de art. 335 alin. (1) din Codul Penal, ambele cu aplicarea art. 38 alin. (1) din Codul Penal la pedeapsa de 4 (patru) ani și 5 luni închisoare.
Polițiștii Secției 5 Poliție Rurală Dărmănești s-au deplasat la domiciliul persoanei condamnate și s-a procedat la reţinerea, conducerea şi încarcerearea în Penitenciarul Botoșani.


La data de 23.11.2023, Judecătoria Suceava a transmis spre executare mandatul de executare a pedepsei închisorii privind pe un bărbat din sat/com. Șcheia, judetul Suceava, condamnat la executarea unei pedepse privative de libertate de 1(unu) an de închisoare.
S-a format o echipă operativă din 3 polițiști din cadrul Secției 9 Poliție Rurală Șcheia, care s-a deplasat la adresa bărbatului condamnat, acesta a fost identificat și condus la sediul Secției 9 Poliție Rurală Șcheia.
După identificare, s-a procedat la reţinerea, conducerea şi depunerea de către polițiști la Penitenciarul Botoșani.


Evenimente rutiere cercetate de polițiști

La data de 24.11.2023, în jurul orei 06:20, un bărbat în vârstă de 54 ani, din oraş Milişăuţi, în timp ce conducea autoutilitara pe DN 2, pe raza loc. Dărmăneşti, din direcţia loc. Dănila către mun. Suceava, a surprins şi accidentat pe o femeie de 63 de ani, din com. Dărmăneşti, care s-a angajat în traversarea drumului naţional prin loc nepermis.
În urma evenimentului rutier a rezultat vătămarea corporală a pietonului.
Conducătorul auto a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind negativ şi s-a procedat la recoltarea de mostre biologice de sânge în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.
S-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „vătămare corporală din culpă”.


La data de 24.11.2023, în jurul orei 18.10, un bărbat de 58 ani, din com. Verești, a condus autoturismul pe drumul județean DJ208B din localitatea Dumbrăveni și a intrat în coliziune cu un atelaj hipo ce circula în fața sa și vcare era condus de către un bărbat de 31 ani, din com. Dumbrăveni.
În urma impactului, atelajul hipo a fost proiectat în șanțul de pe partea dreaptă a drumului, iar numitul bărbatul de 31 ani a suferit vătămări corporale ușoare.
Ambii bărbați au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative în ambele cazuri.
S-a întocmit dosar penal sub aspectul savârşirii infracţiunii de „vătămare corporală din culpă”.


La data de 25.11.2022, ora 05:30, o femeie de 29 ani, din mun. Suceava, jud. Suceava, a condus autoturismul pe DJ 178B, dinspre comuna Satu Mare, jud. Suceava având direcția de deplasare către drumul național 17A.
Ajunsă la trecerea la nivel cu calea ferată fără bariere, semnalizată cu indicatoare, de la intersecția cu DN 17A, conducătoarea auto nu a respectat semnificația indicatorului STOP și nu s-a asigurat corespunzător, a pătruns pe calea ferată, intrând în coliziune cu trenul Regio Suceava-Putna, ce era condus de către un mecanic de locomotivă de 30 ani, din oraș Salcea, jud. Suceava.
În urma impactului, a rezultat vătămarea corporală ușoară a conducătoarei auto și a alți doi pasageri de 33 și 34 de ani, precum și decesul unui alt pasager din autoturism de 51 de ani.
Conducătoarea auto și mecaniculo de lociomotivă au fost testați cu aparatul alcooltest, rezultatele fiind 0,00 mg/l alcool pur în aerul expirat în ambele cazuri.
S-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de vătămare corporală din culpă și ucidere din culpă.
Mai nouă Mai veche