Cocktail de cocaină și metamfetamină confirmat de IML în cazul unui tânăr șofer de BMW din comuna Vama care refuzase testul rapid Drugtest

La data de 29 octombrie 2023, în jurul orei 13:30, Cezar U., de 30 de ani, din comuna Vama, județul Suceava, în timp ce conducea autoturismul BMW pe strada Calea Bucovinei de pe raza municipiului Câmpulung Moldovenesc, județul Suceava, a fost oprit pentru control ocazie cu care i s-a solicitat să se supună testării cu aparatul etilotest, rezultatul testării fiind de 0,00 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Ulterior, acestuia i s-a solicitat să efectueze un test cu aparatul Drugtest, însă acesta nu a fost de acord. Având în vedere aceste aspecte Cezar U. a fost condus la sediul Spitalului Municipal Câmpulung Moldovenesc, unde i-au fost prelevate mostre biologice de sânge și urină.

{inAds}
Vineri, 10 noiembrie 2023, polițiștii suceveni au primit buletinul de analiză toxicologică, emis de către Serviciul Județean de Medicină Legală, prin care se constată faptul că rezultatul examenului toxicologic efectuat pe proba de sânge a acestuia a fost Pozitiv pentru amfetamină și benzoilecgonină (principalul metabolit al cocainei). 

Totodată în baza aceluiași buletin de analiză toxicologică, rezultatul examenului toxicologic efectuat pe proba de urină a fost Pozitiv pentru amfetamină și cocaină. De asemenea, tot în baza aceluiași buletin de analiză toxicologică, acesta a fost Pozitiv pentru amfetamină, metamfetamină și benzoilecgonină (principalul metabolit al cocainei).

A fost întocmit dosar penal privind săvârşirea infracţiunii de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”.
Mai nouă Mai veche