Un șofer beat a fost găsit de polițiști blocat în mașina cu care s-a răsturnat în șanț, pe drumul Volovăț - Burla

Un șofer beat a fost găsit de polițiști blocat în mașina cu care s-a răsturnat în șanț, pe drumul Volovăț - Burla
Vineri, 10 noiembrie 2023, orele 19:53, patrula de siguranță publică din cadrul Secției de Poliție Rurală Marginea, a fost sesizată cu privire la faptul că s-a produs o tamponare pe DJ 209K, pe raza comunei Volovăț, județul Suceava.

Cu ocazia deplasării la fața locului, în zona denumită popular „Lupășteani”, pe senul de deplasare dinspre Volovăț spre Burla, în afara părții carosabile, în șanț, a fost identificat un autoturism Volkswagen Bora.

{inAds}
La volanul autoturismului a fost identificat un bărbat care mirosea puternic a alcool și care era blocat în autoturism deoarece portierele acestuia nu puteau fi deschise, întrucât loveau în malul șanțului. S-a procedat la solicitarea prin intermediul 112 a unui echipaj de SMURD, în vederea extragerii șoferului din autoturism.

După extragerea din autoturism, a fost legitimat Gheorghe O., iar în autoturism sau în preajma acestuia nu au fost identificate alte persoane.

Șoferul autoturismului a fost testat cu aparatul alcooltest, marca Drager, rezultatul fiind 1,13 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiind ulterior transportat la Spitalul Municipiului Rădăuți, în vederea recoltării de mostre biologice pentru stabilirea alcoolemiei în sânge.

Cu privire la incidentul produs, conducătorul auto a declarat că a consumat alcool pe raza comunei Volovăț, ulterior s-a urcat la volan de la domiciliu, s-a deplasat la stația peco din comuna Volovăț, iar în timp ce se deplasa către casă, aflându-se pe DJ 209K, a pierdut controlul auto și a pătruns în șanțul de pe partea dreaptă a carosabilului pe direcția Volovăț-Burla.

A fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”.
Mai nouă Mai veche