Doi tineri reținuți în arest după ce încercat să mușamalizeze un accident în care a fost rănit un minor, la Capu Câmpului

Doi tineri reținuți în arest
Duminică, 5 noiembrie 2023, la ora 13:00, Poliția Gura Humorului au fost sesizată de personalul medical de la Spitalul Orăşenesc Gura Humorului cu privire la fapul că la această unitate medicală s-a prezentat un minor din comuna Valea Moldovei, județul Suceava, care a sesizat faptul că sâmbătă, 04 noiembrie 2023, în jurul orelor 21:30, a fost victima unui accident rutier produs pe DJ 177C, în afara localităţii Capu Câmpului, județul Suceava.

În urma cercetărilor s-a constatat sâmbătă, în jurul orelor 21:30, Nicolae Vasile Țucă, de 25 de ani, din comuna Valea Moldovei, în timp ce conducea autoturismul Ford Focus, încredinţat spre a fi condus de către Ștefan Vasile Vîjîială, de 19 ani, din Gura Humorului, care era pasager pe scaunul din dreapta faţă, pe DJ 177C, în afara localităţii Capu Câmpului, având direcţia de deplasare Valea Moldovei către Gura Humorului, pe fondul neadaptării vitezei la condiţiile de drum în curbă la stânga şi în rampă, precum şi cu carosabil umed, având pneurile sunt uzate peste limita legală, a pierdut controlul asupra direcţiei, părăsind partea carosabilă, intrând în coliziune frontală cu un arbore de pe partea dreaptă a drumului.

{inAds}  

În urma impactului a rezultat vătămarea corporală a minorului P.P., pasager pe scaunul din stânga spate, care duminică, 5 noiembrie, s-a prezentat la Spitalul Orăşenesc Gura Humorului, unde, în urma acordării de îngrijiri medicale i s-a stabilit diagnosticul „observaţie fractură incisivi centrali şi bilaterali inferiori”, victima rămânând internată.

După producerea accidentului rutier, Nicolae Vasile Ţucă şi Ştefan Vasile Vîjîilă au insistat pe lângă minor P.P. pentru a nu se prezenta la nicio unitate medicală, astfel încât să nu se sesizeze producerea accidentului rutier.

După producerea evenimentului rutier, cei doi au efectuat demersuri pentru a ridica autovehiculul de la faţa locului, fără a anunţa organele de poliţie, şi pentru a ascunde urmele producerii accidentului rutier, procedând la chemarea unei platforme auto, cu care au transportat autovehiculul avariat pe raza localităţii Corlata, comuna Berchişeşti, acesta fiind identificat în cursul zilei de duminică, în jurul orelor 15:45.

Tot, duminică, în jurul orelor 16:00, a fost identificat Ştefan Vasile Vîjîilă, care se afla la domiciliul locuinţei sale, şi care a recunoscut implicarea în producerea evenimentului rutier şi faptul că împreună cu Nicolae Vasile Ţucă, care a condus autovehiculul în momentul producerii accidentului rutier, au decis să ascundă urmele accidentului rutier.

Ulterior a fost identificat şi Nicolae Vasile Ţucă, care a recunoscut faptul că a condus autoturismul Ford Focus în momentul producerii accidentului, deşi nu avea dreptul de a conduce autovehicule valabil, precum şi faptul că a luat decizia de a ascunde autovehicul şi implicit de a şterge urmele accidentului rutier.

Ambii au fost testaţi cu aparatul drugtest, rezultatul fiind negativ la toate substanţele în cazul pasagerului, însă pozitiv la substanţa metamfetamină în cazul conducătorului auto, acesta fiind condus la Spitalul Orăşenesc Gura Humorului, unde i s-au recoltat mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei şi a consumului de substanţe psihoactive.

Întrucât, conducătorul auto nu a putut prezenta permisul de conducere, s-a procedat la efectuarea de verificări în bazele de date ale Poliţiei Române, ocazie cu care s-a constatat faptul că acesta posedă permis de conducere, însă exercitarea dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice este suspendată din data de 22 martie 2023, ca urmare a comiterii unei abateri rutiere.

Din primele cercetări efectuate la faţa locului a rezultat faptul că vinovat de producerea evenimentului rutier se face conducătorul auto, care nu a adaptat viteza la condiţiile de drum în curbă şi carosabil umed.

Cercetările vor fi continuate de lucrătorii Compartimentului Rutier din cadrul Poliţiei Oraşului Gura Humorului. Vasile Nicolae Țucă este cercetat sub aspectul comiterii infracţiunilor de vătămare corporală din culpă, părăsirea locului accidentului fără încuviinţarea organelor de poliţie, modificarea sau ştergerea urmelor accidentului fără încuviinţarea poliţiei, conducerea unui vehicul sub influenţa substanţelor psihoactive şi conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană căreia exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendată.

Ștefan Vasile Vîjîilă este cercetat sub aspectul comiterii infracţiunilor de încredinţarea unui vehicul pentru conducerea pe drumurile publice unei persoane care se află sub influenţa substanţelor psihoactive şi modificarea sau ştergerea urmelor accidentului fără încuviinţarea poliţiei.

Cei doi au fost reținuți pentru 24 de ore, fiind conduşi şi introduşi în arestul IPJ Suceava.
Mai nouă Mai veche