DSP Suceava anunță că ancheta epidemiologică în cazul elevilor francezi care au ajuns la Spital Județean cu toxiinfecție alimentară nu a identificat niciun vinovat

DSP Suceava
Direcția de Sănătate Publică Suceava a comunicat, miercuri, rezultatele finale ale anchetei epidemiologice în cazul elevilor francezi care au ajuns la Spitalul Județean Suceava cu toxiinfecție alimentară. 

„În ceea ce privește rezultatul final al anchetei epidemiologice în cazul grupului de cetățeni francezi cu suspiciune de toxiinfecție alimentară, vă aducem la cunoștință următoarele informații:

Conform criteriilor epidemiologice din Metodologia de Supraveghere a focarelor TIA, elaborată de Institutul Național de Sănătate Publică, nu putem declara acest episod de îmbolnăvire ca un focar confirmat de toxiinfecție alimentară, deoarece nu s-a depistat cauza îmbolnăvirii nici în produsele alimentare recoltate, nici în probele biologice ale pacienților.

Rezultatul probelor trimise la Centrul Regional de Sănătate Publică Iași a ieșit negativ pentru prezența anticorpilor împotriva enterovirusurilor.

Cauzele probabile ale acestui episod de îmbolnăvire ar fi putut fi reprezentate de păstrarea în condiții improprii a produselor alimentare achiziționate, cât și de unele deficiențe în ceea ce privește respectarea regulior de igienă personală de către personalul implicat în manipularea alimentelor, (spălarea și dezinfecția corectă a mâinilor).

Pacienții acestui grup, prezentați în Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Clinic Județean Sf. Ioan cel Nou Suceava, au fost consultați, investigați și tratați cu profesionalism astfel încât starea lor clinică s-a ameliorat rapid, evoluția lor medicală fiind favorabilă”
, a transmis DSP Suceava. 
Mai nouă Mai veche