Petrecere de Halloween oprită de polițiști într-o discotecă clandestină din Câmpulung Moldovenesc

IPJ Suceava anunță că în contextul organizării unor petreceri asociate conceptului Halloween, în perioada 27-31 octombrie 2023, polițiștii suceveni au organizat și desfășurat acțiuni cu efective mărite atât în mediul urba cât și în zona rurală, pe linia prevenirii infracționalității stradale și a faptelor antisociale în proximitatea cluburilor, barurilor și discotecilor.

Au fost efectuate verificări și controale în incinta și în zona adiacentă cluburilor și discotecilor, în vederea asigurării climatului de siguranță publică pentru tineri, prevenirii și combaterii consumului de substanțe interzise.

Au fost organizate 74 de acțiuni la nivel județean și au fost aplicate pentru diverse abateri 1.038 sancțiuni contravenționale în valoare de 532.717 lei.

De asemenea, au fost reținute 131 de permise de conducere și au fost ridicate 49 de certificate de înmatriculare.

Tot în acesată perioadă, pentru infracțiunile rutiere flagrante dar și în alte cauze de natură judiciară instrumentate, polițiștii au dispus măsura reținerii față de 23 de persoane.

În cadrul acțiunilor au fost legitimate peste 2.000 de persoane, fiind efectuat controale corporale asupra unor persoane cu comportament suspect.

De asemenea în cadrul acțiunii au fost efectuate verificări de specialitate pe linia Legii nr. 333/2003 și H.G. 301/2012 la 2 agenți economici, fiind verificați și agenții de pază.

O acțiune specifică s-a desfășurat, în intervalul orar 22.00-00.00, pe raza municipiului Câmpulung Moldovenesc, fiind organizată o acțiune pe linia de asigurării climatului de ordine și siguranță publică, prevenirea și combaterea criminalității și a consumului de alcool și substanțe psihoactive, la cluburile din localitate.

La acțiune au participat polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Câmpulung Moldovenesc, o grupă de luptători din cadrul Serviciului Acțiuni Speciale, jandarmi din cadrul Detașamentului 7 Câmpulung Moldovenesc și polițiști locali, precum și reprezentanti DSP Suceava.

În cadrul acțiunii, s-a constatat faptul că în incinta unei discoteci din municipiul Câmpulung Moldovenesc se desfășura o activitate care a fost anunțată pe o platformă de socializare ca Halloween Party, în incintă aflându-se 175 de persoane.

A fost identificat administratorul discotecii care și-a sumat organizarea petrecerii și a recunoscut faptul că nu are autorizațiile de funcționare.

Totodată cu această ocazie activitatea a fost sistată, clienții părăsind incinta.
Mai nouă Mai veche