Facultatea de Medicină și Științe Biologice din cadrul USV organizează Conferința națională „Importanța multidisciplinarității în medicină: abordări inovative și integrative în asigurarea unui act medical de succes”

Facultatea de Medicină și Științe Biologice din cadrul USV organizează Conferința națională „Importanța multidisciplinarității în medicină: abordări inovative și integrative în asigurarea unui act medical de succes”
Facultatea de Medicină și Științe Biologice din cadrul Universității „Ștefan cel Mare” din Suceava (USV), în colaborare cu Spitalul Clinic Județean de Urgență ,,Sf. Ioan cel Nou" Suceava, organizează, în perioada 23-25 noiembrie 2023, cea de-a II-a ediție a Conferinței naționale „Importanța multidisciplinarității în medicină: abordări inovative și integrative în asigurarea unui act medical de succes”.

Manifestarea își propune să examineze viziuni și tendințe în practica clinică, să dezbată managementul administrativ și juridic al actului medical, să promoveze inovații cu aplicabilitate în științele biomedicale, să contribuie la identificarea de noi soluții și să dezbată educația medicală în era pandemică și post-pandemică.

{inAds}
Evenimentul va debuta pe 23 noiembrie, cu o serie de workshopuri precongres din domeniile Medicină, Asistență medicală generală, Nutriție și Dietetică, Medicină dentară, Fizioterapie, precum și Biologie/Biochimie. Workshopurile vor acoperi o gamă diversificată de teme de actualitate, esențiale pentru profesioniștii din sănătate, contribuind la dezvoltarea continuă a cunoștințelor și abilităților acestora. Ele vor oferi o platformă interactivă și practică pentru actualizarea cunoștințelor teoretice și pentru învățarea noilor tehnici și proceduri în domeniul medical și vor juca un rol important în promovarea comunicării și colaborării între profesioniștii din domeniu. Discuțiile vor viza subiecte legate de progresul în tratamentele personalizate, abordarea holistică în furnizarea îngrijirii medicale, inovațiile tehnologice în domeniul imagisticii medicale și tehnicilor moleculare în identificarea patologiilor.

Pe parcursul următoarelor două zile de conferință, vor fi abordate teme inovative și integrative din domeniul medical și cel al științelor biologice. Prezentările invitaților speciali vor contura un cadru care promovează formarea echipelor multidisciplinare și vor constitui un îndemn clar la colaborare, pentru a oferi, în final, un act medical de succes, complet și cu impact real, pe termen lung, asupra prevenției și a tratamentului bolilor.

Evenimentul va reuni medici, asistenți medicali, tehnicieni dentari, fizioterapeuți, dieteticieni, dar și alți profesioniști din domeniul medical, evidențiind posibilitățile de colaborare în actul medical. La prelegerile care vor avea loc în plen și la dezbaterile pe secțiuni vor participa și studenții Facultății de Medicină și Științe Biologice, în scopul aprofundării cunoștințelor și dezvoltării capacității de comunicare academică și de cercetare.

Conferința beneficiază de 15 credite EMC, oferite de Ordinul Asistenților Medicali Generaliști, Moașelor și Asistenților Medicali din România, iar pe parcursul celor trei zile sunt așteptați aproximativ 400 de participanți.

Manifestările programate în cadrul conferinței sunt susținute din Fondurile pentru Situații Speciale – FSS –Finanțare, organizare și desfășurare activități ocazionale (conferințe, workshop-uri) de interes național, programate de USV în scopul dezvoltării activităților didactice și de cercetare.

Pentru mai multe informații: https://congresfmsb.usv.ro/.
Mai nouă Mai veche