Mandat de arestare prelungit cu 30 de zile pentru judecătoarea șpăgară Ana Maria Chirilă

Mandat de arestare prelungit cu 30 de zile pentru judecătoarea șpăgară Ana Maria Chirilă
Judecătoarea de la Tribunalul Suceava, Ana Maria Chirilă rămâne după gratii. Curtea de Apel București a decis prelungirea cu 30 de zile a mandatului de arestare preventivă.

Curtea de Apel București a decis ca Ana Maria Chirilă să stea în continuare în arest preventiv, după ce judecătoarea a fost reținută la 12 octombrie, după percheziții în locuință și la biroul din Palatul de Justiție din Suceava. 

Ana Maria Chirilă este acuzată de procurorii PICCJ de fapte de deținere de droguri, luare de mită și scurgere de informații vitale din anchetele DIICOT către clanuri de traficanți de droguri.

Mai mult, judecătoarea din Suceava ar fi consuma droguri în locuința proprie împreună cu iubitul ei Ciprian Cotoară, cel care îi intermedia relațiile cu infractorii de la care lua mită. 

Judecătoarea ar fi cerut și primit drept mită bunuri materiale, bani, alimente, bijuterii, pază și diferite sejururi în schimbul unor informații importante dintr-un dosar în care un interlopul Mihai Pînzari  a fost trimis în judecată pentru săvârșirea unor infracțiuni de constituire a unui grup infracțional organizat, camătă și lipsire de libertate. 

Ana Maria-Chirilă a devenit judecătoare în anul 2013, iar la momentul arestării era preşedinte de complet la Secţia Penal. De la 1 noiembrie 2023, judecătoarea Ana Maria Chirilă urma să promoveze la Curtea de Apel Suceava.
Mai nouă Mai veche