O farmacie din Suceava a cumpărat o clădire din Iași cu 1,2 mil. euro și înființează o clinică medicală

O farmacie din Suceava a cumpărat o clădire din Iași cu 1,2 mil. euro și înființează o clinică medicală
Clădirea Inproiect din cartierul Păcurari al municipiului Iași va găzdui cabinete medicale. La imobilul care zace în paragină de mai mulţi ani a început un proces de modernizare. Noul proprietar al clădirii este o firmă din Suceava, anunță Ziarul de Iași.

Firma care a achiziţionat imobilul este Humanitas Farm SRL, societate care deține farmacia din clădirea Policlinicii Areni din municipiul Suceava, iar preţul tranzacţiei a fost de 1,2 milioane euro. În această toamnă au început lucrări de reabilitare a faţadei, iar renovarea va continua cu spaţiile din interiorul clădirii.

{inAds}
„Schimbare destinaţie clădire în cabinete medicale Humanitas Med, modernizare, recompartimentare, amenajare interioară, realizarea termosistem, panouri solare şi pompe de căldură pentru eficientizarea clădirii din punct de vedere energetic”, este obiectul unui certificat de urbanism emis de Primăria Iaşi.

Clădirea Inproiect a fost construită la începutul anilor ’90, iar, pentru o scurtă perioadă, a găzduit şi o redacţie (fostul ziar „Observatorul”). Imobilul a aparţinut omului de afaceri Gheorghe Ionescu, dar, încă de la începutul anilor 2000, clădirea a fost abandonată.

Proprietatea cuprinde un teren de 574 mp, iar construcţia are o amprentă la sol de 240 mp şi o suprafaţă desfăşurată de 720 mp, în condiţiile unui regim de înălţime cu demisol, parter şi un etaj.

Inproiect, firma lui Ionescu, a vândut bunul contra unei sume de aproape 6,1 milioane lei (1,2 milioane euro). Compania Inproiect a construit Hotelul Europa (actualul „Hampton by Hilton”) din zona centrală a Iaşului. Anul trecut, atunci când s-a parafat şi tranzacţia cu imobilul din Păcurari, Inproiect a avut cei mai buni indicatori financiari din istoria companiei: o cifră de afaceri de 15,8 milioane lei şi un profit net de 13,9 milioane lei.

Cumpărătorul proprietăţii din Păcurari este firma suceveană Humanitas Farm, o companie cu o activitate care a început în anul 1992. Anul trecut, firma a avut o cifră de afaceri de 11,7 milioane lei şi un profit de 425.000 lei.

Păcurariul găzduieşte numeroase farmacii, iar, în ultima perioadă, au fost iniţiate şi o serie de proiecte pentru cabinete medicale. Dorna Medical, tot din Suceava, a deschis cabinete de consultaţii în zona Neculau. Tot în Păcurari se pregăteşte deschiderea clinicii MedEuropa, din zona Petru Poni. Construcţia a fost ridicată pe terenul fostei fabrici de bere, iar lucrările au fost finalizate. De asemenea, un proiect în pregătire este în zona Kaufland: firma Sante 2000, din Buzău, vrea construirea unei clădiri cu 4 etaje care va fi tot clinică medicală.
Mai nouă Mai veche