Un an și jumătate de închisoare cu executare pentru un tânăr din Mitocu Dragomirnei depistat la volan fără permis de conducere

Un an și jumătate de închisoare cu executare pentru un tânăr din Mitocu Dragomirnei depistat la volan fără permis de conducere
Cătălin Costică Cherar, de 33 de ani, din Mitocu Dragormirnei, a fost condamnat la un an și șase luni de închisoare cu executare într-un dosar în care a fost judecat pentru săvârșirea infracțiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere. Decizia definitivă a fost pronunțată joi, 2 noiembrie, de magistrații Curții de Apel Suceava, care au repins apelul formulat de inculpat față de sentința de fond a Judecătoriei Suceava.

La 15 martie 2023, Judecătoria Suceava l-a condamnat pe Cătălin Costică Cherar la pedeapsa de un an de închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere. Instanța a constatat că infracţiunea a fost săvârșită în termenul de supraveghere de doi ani stabilit prin sentința din 21 ianuarie 2020, pronunțată de Judecătoria Suceava, definitivă prin neapelare la 10 februarie 2020. Instanța a revocat suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei de un an de închisoare dispusă prin sentința penală din 2020, a descontopite pedeapsa rezultantă de 1 an închisoare în pedepsele componente: - 9 luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de conducere a unui vehicul fără permis de conducere, - 6 luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de complicitate la fals material în înscrisuri oficiale; - 3 luni închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de uz de fals, pe care le-a repus în individualitatea lor. Instanța a contopit cele patru pedepse aplicate inculpatului, prin adăugarea la cea mai grea – de 1 an închisoare – a unui spor obligatoriu de o treime din totalul celorlalte trei pedepse, respectiv 6 luni închisoare, inculpatul având de executat pedeapsa rezultantă de un an și 6 luni închisoare.

Joi seară, Cătălin Costică Cherar a fost identificat de polițiști la locuința de domiciliu din Mitocu Dragomirnei, fiind condus și depus la Penitenciarul Botoșani.
Mai nouă Mai veche