Urmărire de peste zece kilometri după un șofer drogat la volan, pe traseul Cornu Luncii - Fălticeni

Urmărire de peste zece kilometri după un șofer drogat la volan, pe traseul Cornu Luncii - Fălticeni
Marți, 21 noiembrie 2023, la ora 16:15, patrula de serviciu din cadrul Secției de Poliție Rurală Mălini, în timp ce se afla în exercitarea atribuțiilor de serviciu, a efectuat semnalele acustice și sonore ale autospecialei din dotare pentru a opri în trafic autoutilitara Ford care circula pe DN 2E, în localitatea Cornu Luncii, județul Suceava, pe direcția Gura Humorului - Fălticeni.

Întrucât conducătorul autoutilitarei nu s-a conformat, lucrătorii de poliție au pornit în urmărirea acestuia cu semnalele acustice și sonore din dotare.

{inAds}
În municipiul Fălticeni, conducătorul auto a oprit autoutilitara și a încercat să fugă, fiind identificat și încătușat de către echipajul de poliție în cauză.

Polițiștii i-au solicitat conducătorului auto să le înmâneze documentele personale cât și ale autoutilitarei, fiind identificat Daniel C., domiciliat în municipiul Fălticeni.

Conducătorul auto nu a avut asupra sa permisul de conducere, totodată constatându-se că vehicul în cauză nu are poliță de asigurare RCA valabilă.

Șoferul a fost testat cu aparatul etilotest din dotare, rezultând o alcoolemie de 0,00 mg/l alcool pur în aerul expirat. De asemenea, a fost testat cu aparatul DrugTest din dotarea Poliției Municipiului Fălticeni stabilindu-se valoare pozitivă la Amphetamine și Methamphetamine fapt pentru care a fost transportat la spital, unde i s-au prelevate mostre de sânge și probe de urină.

S-a procedat la verificarea în bazele de date ale Poliţiei Române, ocazie cu care s-a stabilit faptul că acesta are dreptul de a conduce valabil.

A fost întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”.
Mai nouă Mai veche