Accident de muncă la fabrica de înghețată. Un electrician și-a prins degetul într-o bandă transportoare

fabrica Betty Ice Suceava
Marți, 5 decembrie 2023, la ora 17.40, la Unitatea de Primire Urgențe a Spitalului Județean Suceava s-a prezentat Constantin G. care a declarat faptul că în timp ce se afla la serviciu s-a accidentat la un deget.

În urma verificărilor efectuate a rezultat faptul că bărbatul în vârstă de 62 ani este angajat al SC Betty Ice SRL pe postul de electrician. În jurul orelor 16:50, acesta a fost solicitat de către șefa de tură în secția de producție a înghețatei pentru a regla banda transportoare a cutiilor de înghețată care urmau a fi transportate în depozitul de frig.

În timp ce regla banda transportoare, într-un moment de neatenție, bărbatul și-a prins un deget de la mâna stângă, prin comprimare, în mecanismul benzii transportoare suferind leziuni.
{inAds}
Întrucât a suferit leziuni minore, bărbatul a fost transportat la secţia UPU Suceava de către un coleg de serviciu cu autoturismul societății.

La Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean Suceava a fost diagnosticat cu traumatism falangă distală deget 5 mâna stângă (utilaj), fără a rămâne internat.

A fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de „neluarea măsurilor de securitate şi sănătate în muncă”, „nerespectarea măsurilor de securitate şi sănătate în muncă” şi „vătămare corporală din culpă”.
Mai nouă Mai veche