Un muncitor și-a ars ochii cu acid azotic la o fabrică de lactate din Horodniceni

Marți, 5 decembrie 2023, la ora 23:30, lucrătorii Secţiei de Poliţie Rurală Mălini au fost sesizaţi că un angajat al societății Laktotrio s-a prezentat la UPU - Spitalul Județean Suceava cu arsură la nivelul ochiului stăng.

În urma cercetărilor s-a constatat că luni, 4 decembrie 2023, Viorel V., muncitor necalificat, la societatea din satul Brădățel, comuna Horodniceni, județeul Suceava, în timp ce executa serviciul, în jurul orelor 21:00, în timp ce opera o pompă care extrage acid azotic care se folosește la spălarea stației de cifă, a observat că aceasta este defectă, fapt pentru care a întenționat să adauge necesarul pentru spălare manual. S-a deplasat cu o găleta la bazinul cu acid azotic, iar în momentul în care a decuplat furtunul pompei, s-a stropit cu o cantitate mică de acid azotic în zona ochiului stâng și deoarece acesta nu purta echipamentul de protecție a suferit arsuri la nivelul ochiului, însă acesta nu a solicita îngrijiri medicale de specialitate.
{inAds}

Marți, în jurul orelor 23:00, întrucât starea sa de sănătate s-a agravat, s-a prezentat la secția UPU a Spitalului Județean de Urgență „Sf. Ioan Cel Nou” Suceava și ulterior a fost diagnosticat provizoriu cu arsură chimica la ochiul stâng, urmând să se prezinte pentru investigații medicale de specialitate.

De asemenea, cu privire la acest eveniment a fost informat ITM Suceava.

A fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „vătămare corporală din culpă” și ,,nerespectarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă”.
Mai nouă Mai veche