Accidente provocate de șoferi care foloseau telefonul la volan, de Crăciun, în municipiul Suceava

În această perioadă ținem să ne felicităm prietenii și rudele, transmițându-le mesaje pe rețelele de telefonie mobilă sau pe rețelele sociale. De asemenea, suntem tentați să urmărim postări media pe diverse canale de comunicare și socializare.
Polițistii suceveni reamintesc conducătorilor auto că este interzisă ținerea în mână sau folosirea cu mâinile, în orice mod, atât a telefonului mobil, cât și a oricărui dispozitiv mobil prevăzut cu funcția de înregistrare ori redare text, foto sau video, de către aceștia, în timpul conducerii unui vehicul aflat în mișcare.
Din păcate câteva momente de neatenție datorate utilizării telefoanelor mobile la volan, pot genera tragedii și pun în pericol siguranța rutieră.



La data de 24.12.2023, în jurul orei 13:05, un bărbat de 35 ani, din com./sat Pătrăuți, a condus autoturismul pe str. Mitropoliei din loc. Suceava, având direcția de deplasare către str. Brădetului.

Ajungând la intersecția cu str. Brădetului, a efectuat virajul spre dreapta și a pătruns pe strada Brădetului, având posibil preocupări de natură a-i distrage atenția, a intrat pe sensul opus de mers, intrând în coliziune cu autoturismul condus de către o tânără de 20 ani.
{inAds}
În urma impactului au rezultat vătămarea ușoară a doi pasageri în autoturismul condus de bărbatul de 35 ani.

Conducătorii auto au fost testaţi cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative, iar ulterior la sediul Spitalului Județean Suceava li s-a recoltat câte o probă biologică de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

S-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „vătămare corporală din culpă”.

{getCard} $type={post} $title={INFO}

La data de 25.12.2023, ora 10.22, polițiștii din cadrul Biroului Rutier, au fost sesizați cu privire la faptul că, pe str. Calea Unirii din mun. Sucea, un autoturism a intrat într-un stâlp de pe marginea părții carosabile.

S-a stabilit că la data de 25.12.2023, în jurul orei 10:20, o tânără în vârstă de 19 ani, în timp ce conducea autoturismul, pe str. Calea Unirii din mun. Suceava, dinspre centru înspre cartierul Burdujeni, având posibil preocupări de nartură a-i distrage atenția, a pierdut controlul direcției și s-a izbit într-un stâlp de iluminat situat în afara părții carosabile.

În urma impactului, a rezultat vătămarea corporală a conducătoarei auto, care se afla singură în autoturism.

Conducătoarea autoturismului nu a putut fi testată cu aparatul etilometru, procedându-se la recoltarea mostrelor biologice de sânge pentru stabilirea alcoolemiei.

Cercetările sunt continuate de polițiștii din cadrul Biroului Rutier Suceava, sub aspectul săvârşirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 196 alin. (2) și (3) din Codul Penal.

{getCard} $type={post} $title={INFO}

Polițiștii recomandă conducătorilor de autovehicule următoarele:

Nu purtaţi convorbiri telefonice în timp ce conduceţi un autovehicul, decât dacă folosiţi sisteme de tip „mâini libere”.

Utilizarea unui telefon mobil în timp ce conduceţi vă poate distrage atenţia afectând capacitatea de concentrare asupra drumului. Astfel, chiar dacă utilizaţi un sistem de tip „mâini libere”, limitaţi convorbirea.

Pentru convorbirile importante, trageţi pe dreapta.

Nu scrieţi şi nu citiţi mesaje tip SMS, MMS în timp ce conduceţi un vehicul!

Păstraţi o distanţă regulamentară faţă de autovehiculul din faţa dumneavoastră pentru a putea fi în măsură să evitaţi orice pericol!

Sărbători fericite! Sărbători în Siguranță!
Mai nouă Mai veche