Buletin de presă, 17 decembrie 2023 - IPJ Suceava

Buletin de presă, 17 decembrie 2023 - IPJ Suceava
Material lemnos confiscat de polițiști

La data de 16.12.2023, ora 13.30, polițiștii Secție 4 Poliție Rurală Gălănești, fiind în execitarea atribuțiilor de serviciu pe DN 2H, de pe raza com. Putna, jud. Suceava, au depistat, în trafic, autoutilitara care circula pe DN 2H, pe direcția centru com.Putna – orașul Vicovu de Sus, condusă de către un bărbat din com. Bilca jud. Suceava, care transporta material lemnos, fără aviz de însoțire.
Mijlocul de transport a fost însoțit de către echipajul de poliție la depozitul aparținând Ocolului Silvic Putna unde, cu spijinul persoanalului silvic, s-a procedat la inventarierea materialului lemnos transportat ilegal, rezultând o cantitate totală de 5,42 m.c., respectiv 1.11 m.c – buștean gater rășinoase și 4.31 m.c. – lemn foc rășinoase, în valoare totală de 1.229 lei.
Șoferul a fost sancționat contravențional, conform art. 19 alin. (2) lit. a) pct.(1) din Legea nr. 171/2010 prin procesul verbal de constatare a contravenției iar materialul lemnos a fost confiscat, fiind predat în custodie Ocolului Silvic Putna.


Ordin provizoriu de protecție emis de către polițiști

La data de 16.12.2023 la ora 0730, la Poliţia Municipiului Câmpulung-Moldovenesc – Biroul Ordine Publică, s-a prezentat o femeie din oras Darabani, jud. Botoșani, fără forme legale în mun. C-lung Moldovenesc, jud. Suceava care a sesizat faptul că în seara de 15.12.2023 a fost agresată fizic de către concubinul ei.
În urma verificărilor efectuate s-a stabilit că la data de 15.12.2023, în jurul orei 20.00, în timp ce persoana vătămată se afla în incinta imobilului situat în Câmpulung Moldovenesc, în urma unei discuții în contradictoriu, a lovit-o pe femeie.
Persoana vătămată a plecat de la domiciliul comun la o prietenă din localitate, unde a rămas peste noapte, iar în dimineata zilei de 16.12.2023 s-a prezentat la Poliția Mun. Clung Moldovenesc formulând plângere penală împotriva bărbatului, pentru săvârșirea infracțiunii de ”violență în familie ”.
A fost completat formularul de evaluare a riscului și întrucât a fost întrunit punctajul necesar a fost emis un ordin de protectie provizoriu pentru o perioadă de 5 zile, acesta fiindu-i adus la cunoștință agresorului.
În cauză a fost întocmit dosarul penal cu privire la infracţiunea de „Violenţă în familie”, faptă prev. şi ped. de art. 199, alin. 1 raportat la art. 193, alin. 1 din Codul Penal


Evenimente rutiere cercetate de polițiști

La data de 16.12.2023, ora 20:51 Poliția Municipiului Rădăuți a fost sesizată de către lucrătorii de poliție din cadrul Poliției orașului Cajvana, cu privire la faptul că pe raza orașului Cajvana a avut loc un accident rutier, soldat cu rănirea unei persoane.
La data de 16.12.2023, ora 20:45, un bărbat în vârstă de 21 de ani, din comuna Todirești, sat Costâna, județul Suceava, conducea autoturismul pe DJ178D, pe raza orașului Cajvana, având direcția de deplasare dinspre comuna Todirești către comuna Arbore, județul Suceava.
La un moment dat, aceasta a fost surprins de apariția bruscă pe partea carosabilă a unei minore în vârstă de 5 ani, din municipiul Rădăuți, județul Suceava, care s-a angajat în traversarea străzii printr-un loc nepermis, rezultând vătămarea corporală a acesteia.
La fața locului s-a prezentat un echipaj de ambulanță, care a preluat-o și transportat-o pe minoră la Spitalul Județean Suceava, pentru evaluare și acordarea de îngrijiri medicale
Șoferul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ, după care a fost condus la Spitalul Municipal Rădăuți, unde cu consimțământul său i-au fost recoltate probe biologice de sânge.
S-a întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de „vătămare corporală din culpă”, faptă prev. și ped. de art. 196 alin. (2), raportat la art. 194, alin. (1) lit. b) din Codul Penal.


La data de 17.12.2023, ora 01:37, un bărbat a sesizat prin SNUAU 112 faptul că pe str. Mihai Viteazul, a avut loc un accident rutier, în care au fost implicate două vehicule, soldat cu vătămarea corporală a unei persoane. Având în vedere aceste aspecte, un echipaj din cadrul Biroului Rutier Suceava s-a deplasat la fața locului unde au fost identificate cele două autoturisme, precum și conducătorii auto. Din primele cercetări a reieșit faptul că un bărbat de 22 ani din mun. Suceava a condus autoturismul pe str. Mihai Viteazul și a intrat în coliziune cu un autoturism condus de către un tânăr de 19 ani din oraș Cajvana.
Ca urmare a impactului, ambele autoturisme au suferit avarii, iar în urma discuțiilor purtate de către conducătorii implicați, aceștia au convenit să încheie o constatare amiabilă, refuzând să fie transportați la spital.
Ambii conducători auto au fost testați la fața locului cu aparatul etilometru, rezultatele fiind negative.
Ulterior, în jurul orei 03:00, întrucât nu s-au mai înțeles cu privire la vinovăție, aceștia s-au prezentat la sediul Poliției Municipiului Suceava în vederea soluționării evenimentului rutier, însă, după ce a completat declarația tip de accident, bărbatul de 22 ani a declarat faptul că resimte unele dureri și se va deplasa la spital.
În cauză s-a întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul savârşirii infracţiunii de „vătămare corporală din culpă”, faptă prev. și ped. de art. 196 alin. (2), (3) din Codul Penal.


Dosare penale la regimul rutier – Nu consumați alcool și droguri când vă urcați la volan!

La data de 16.12.2023, ora 20:50, am fost sesizaţi de către ofiţerul de serviciu al Poliţiei Municipiului Suceava, în baza unui apel SNUAU 112, despre faptul că pe str. Calea Unirii, din mun. Suceava, jud. Suceava, a avut loc un accident rutier soldat cu o victimă.
La data de 16.12.2023, în jurul orei 20:45, un bărbat în vârstă de 26 ani, din mun. Suceava, jud. Suceava, în timp ce conducea autoturismul pe str. Mircea Damaschin din mun. Suceava, a pătruns pe str. Calea Unirii şi a intrat în coliziune cu autoturismul condus de către un bărbat din com. Siminicea, jud. Suceava.
În urma evenimentului rutier nu au rezultat victime iar conducătorii auto nu au solicitat transportul la o unitate spitalicească pentru acordarea de îngrijiri medicale de specialitate.
S-a procedat la testarea conducătorului auto de 26 ani cu aparatul etilometru rezultând o alcoolemie de 0,70 mg/l alcool pur în aerul expirat. Totodată acesta a fost testat și cu aparatul Drugtest, iar în urma testării au reieșit indicii cu privire la posibila prezență a substanțelor psihoactive. Menționăm că aceasta nu reprezintă probă în cadrul dosarului penal, conducătorul auto fiind condus la o unitate medicală pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a consumului unor substanțe interzise.
În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe, faptă prev. şi ped. de art. 336 alin. (1) şi (2) din Codul Penal.


La data de 16.12.2023 în jurul orei 21:24, lucrătorii din cadrul Pol. Mun. Rădăuți au oprit pentru control pe strada Bogdan-Vodă din mun. Rădăuți, autoturismul condus de către un localnic care a declarat verbal faptul că a consumat o bere, iar ulterior acesta a fost testat cu aparatul alcooltest, ocazie cu care s-a constatat că rezultatul testului a indicat o valoare de 0,57 mg/l alcool pur în aerul expirat.
Având în vedere acest aspect, șoferul a fost condus la Spitalul Municipal Rădăuţi pentru recoltarea probelor de sânge, fiindu-i recoltate două probe de sânge.
În cauză s-a întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, faptă prev. de art. 336, alin. 1 din Codul Penal.
Mai nouă Mai veche