Buletin de presă, 18 decembrie 2023 - IPJ Suceava

Buletin de presă, 18 decembrie 2023 - IPJ Suceava
Șofer urmărit și imobilizat de polițiști după ce nu a oprit la semnalul regulamentar

La data de 18.12.2023, în jurul orei 01:45, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Vicovu de Sus, în timp ce efectuau serviciul de îndrumare, supraveghere şi control al traficului rutier, cu autospeciala de poliție au observat în trafic pe strada Nicolae Bălcescu, oraș Vicovu de Sus, jud. Suceava, un autoturism ce circula în direcția străzii Ștefan cel Mare.
S-a procedat la efectuarea semnalului regulamentar de oprire a autoturismului, prin punerea în funcțiune a semnalelor luminoase, însă acesta nu s-a conformat, motiv pentru care s-a procedat la urmărirea acestuia pe strada Ștefan cel Mare, iar la un moment dat autoturismul a virat la stânga pe strada Gării. Într-o zonă cu câmp deschis autoturismul s-a oprit, iar de la volanul acestuia a coborât o persoană de sex masculin care a început să fugă, fapt pentru care s-a procedat la urmărirea pedestră a acestuia pe o distanță de aproximativ 100 de metri, acesta fiind ajuns din urmă, imobilizat și încătușat de către polițiști.
După ce s-au prezentat și declinat calitatea, i-au solicitat acestuia documentele personale și ale autoturismului.
{inAds}
Conducătorul auto a fost identificat în persoana unui bărbat de 37 ani, domiciliat în localitatea Bivolăria, oraș Vicovu de Sus.
Cu ocazia verificării în baza de date a rezultat faptul că șoferul figurează cu dreptul de conducere suspendat.
S-a procedat la testarea conducătorului auto cu aparatul alcooltest, rezultând o valoare de 0,00 mg/l alcool pur în aerul expirat.
I s-a adus la cunoştinţă conducătorului auto despre faptul că nu are drept de a conduce autovehicule pe drumurile publice până la definitivarea cercetărilor.
În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „conducerea unui vehicul fără permis de conducere” faptă prevăzută şi pedepsită de art. 335 alin. (2) din Codul Penal.


Cherestea în valoare de peste 3.000 lei confiscată de polițiști

La 18.12.2023, orele 05.25, patrula din cadrul Secției de Poliție Burdujeni, a oprit pentru control pe strada Cuza Vodă, o autoutilitară încărcată cu cherestea de esență rășinoase.
S-a procedat la controlul documentelor autoutilitarei, ocazie cu care s-a constatat faptul că la volanul acesteia se afla un bărbat din com. Frătăuții Noi, jud. Suceava. În urma controlului autoutilitarei s-a constatat faptul că, transportă cantitatea de 3,556 mc cherestea de esență rășinoase pentru care nu deține documente specifice de tranport, conform legislației în vigoare privind circulația materialelor lemnoase.
Conducătorul autoutilitarei a fost sancționat contravențional conform art. 19, alin. 2, lit „a” pct. 2 din Legea 171/2010 iar cantitatea de 3,556 mc cherestea rășinoase, în valoare totală de 3,289 lei a fost ridicată în vederea confiscării și predată în custodie Ocolului Silvic Adâncata.


Ordin provizoriu de protecție emis de către polițiști

La data de 17.12.2022, orele 19:00, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Solca și Poliției Orașului Cajvana au fost sesizați prin S.N.U.A.U. 112 de către un bărbat din comuna Arbore, sat Clit, județul Suceava, cu privire la faptul că în timp ce se afla la domiciliul său din comuna Arbore, sat Clit, jud. Suceava a venit fiul său care se afla sub influența băuturilor alcoolice și a provocat scandal.
În urma celor declarate verbal de către apelant a reieșit faptul că în data de 17.12.2023, în jurul orelor 19:00, fiul apelantului, aflându-se sub influența băuturilor alcoolice, i-a adresat amenințări tatălui său.
Întrucât agresorul se afla într-o stare vizibilă de ebrietate și se manifesta agresiv, prezentând deviații de comportament, acesta a fost transportat cu un echipaj de ambulnață la Spitalul Municipal Rădăuți, fiind internat la secția de Psihiatrie.
De asemenea, s-a procedat la întocmirea formularului de evaluare a riscului, ocazie cu care s-a constatat faptul că există risc iminent, fiind emis ordinul de protecție provizoriu.
În cauză s-a întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul comiterii infracțiunii de „amenințare ” faptă prev. și ped. de art. 206 alin 1 din Codul penal, ce urmează a fi soluționat procedural de către lucrătorii Postului de Poliție Arbore.


Evenimente rutiere cercetate de polițiști

La data de 17.12.2023, ora 14:15, un bărbat, în timp ce conducea autoturismul pe DN2 din direcția Spătărești către Vadu Moldovei, în intersecția cu DJ208F, a intrat în coliziune cu un autovehicul condus în aceeași direcție de mers. Din impact, cel de-al doilea autoturism a fost proiectat intr-un al treilea autovehicul.
În urma accidentului a rezultat rănirea ușoară a unei pasagere dintr-un autovehicul.
Șoferii au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative.
În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ,,vătămare corporală din culpă”. prev. și ped. de art. 196 alin 2 și 3 din Codul Penal.


La data de 17.12.2023, în jurul orei 23:55, un tânăr de 19 ani, din mun. Botoșani, jud. Botoșani, în timp ce conducea autoturismul pe DN 17, în afara localităţii Păltinoasa, a pierdut controlul asupra direcției de mers și a intrat în coliziune frontală cu o autoutilitară condusă din sens opus de către un bărbat de 29 ani din loc. Bucșoaia, jud. Suceava.
În urma impactului a rezultat vătămarea corporală ușoară a 5 persoane (șoferi și pasageri din vehicule).
S-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de vătămare corporală din culpă, faptă prev. şi ped. de art. 196 alin. 1 şi 4 din C.P..


Șofer identificat la volan cu permisul anulat și sub influența substanțelor interzise – Nu consumați alcool și droguri când vă urcați la volan!

La 18.12.2023, ora 00:50, polițiștii din cadrul Secției 4 Poliție Rurală Gălănești, în timp ce efectuau activităţi de supraveghere şi control al traficului rutier, pe raza comunei Vicovu de Jos, jud. Suceava, pe DN 2 E, au efectuat semnale regulamentare de oprire a unui autovehicul ce se deplasa pe DN 2E, pe direcția orș.Vicovu de Sus – com.Voitinel.
Polițiștii l-au identificat la volanul autovehiculului pe un bărbat în vârstă de 25 ani, din com.Vicovu de Jos, jud. Suceava, care figurează cu permisul de conducere anulat.
Conducătorul auto a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind negativ.
Întrucât șoferul avea un comportament suspect, a fost testat cu aparatul drugtest, iar în urma testării, au reieșit indicii cu privire la posibila prezență a substanțelor psihoactive. Menționăm că aceasta nu reprezintă probă în cadrul dosarului penal, conducătorul auto fiind condus la o unitate medicală pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a consumului unor substanțe interzise.
În cauză urmează a se efectua cercetări cu privire la infracțiunile de ”conducerea unui vehicul fără permis de conducere” faptă prev. și ped. de art. 335 alin.2 din Codul Penal și ”conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, faptă prev. și pedepsită de art. 336 alin.2 din Codul Penal.
Mai nouă Mai veche