Două transporturi de lemn de foc fără acte depistate în trafic, la Marginea

Două transporturi de lemn de foc fără acte depistate în trafic, la Marginea
Luni, 11 decembrie 2023, la ora 08.40, patrula de siguranță publică din cadrul Secției de Poliție Rurală Marginea, desfășurând activități specifice pe linia prevenirii şi combaterii delictelor silvice, a oprit pentru control, pe DN 17A, pe raza comunei Marginea, județul Suceava, o autoutilitară Iveco.
La volan a fost identificat Ionel H., din comuna Marginea, județul Suceava, care a prezentat pentru control documentele personale.
Cu ocazia controlului asupra autoutilitarei, s-a constatat că transporta materiale lemnoase, respectiv lemn foc fag, iar conducătorul auto a declarat faptul că nu deține aviz de însoțire.
Având în vedere cele constatate, s-a efectuat verificări în aplicația SUMAL CONTROL, rezultând că pentru autoutilitara în cauză nu a fost emis aviz de însoțire al materialelor lemnoase la data de 11 decembrie 2023, fapt pentru care i s-a solicitat conducătorului auto să se deplaseze la depozitul de confiscări Floca, din cadrul Ocolului Silvic Marginea, unde personalul silvic a procedat la inventarierea încărcăturii de materiale lemnoase.
{inAds}
Astfel, s-a constatat că în autoutilitară se află cantitatea totală de 1,41 metri cubi lemn foc fag.
Pentru acest motiv, conducătorul auto a fost sancționat contravențional, iar cantitatea de 1,41 metri cubi lemn foc specia foioase, în valoare de 332 lei, a fost confiscată și predată în custodie Ocolului Silvic Marginea.


Tot luni, la ora 12:40, patrula de siguranță publică din cadrul Secției de Poliție Rurală Marginea, desfășurând activități specifice pe linia prevenirii şi combaterii delictelor silvice, a oprit pentru control pe DJ 209K, pe raza comunei Marginea, județul Suceava, o autoutilitară Ford.
La volan a fost identificat Aurel B., din comuna Sucevița, județul Suceava, care a prezentat pentru control documentele personale.
Cu ocazia controlului asupra autoutilitarei, s-a constatat că bărbatul transporta materiale lemnoase, respectiv lemn foc fag, iar în continuare s-a procedat la interogarea aplicației SUMAL CONTROL, rezultând că pentru mijlcul de transport identificat exista generat un aviz de transport.
S-a constatat însă faptul că materialele lemnoase trasnportate nu aveau proveniență legală, deoarece transportatorul profesionist nu a activat în aplicația SUMAL 2.0. Avize, butonul „Start Transport” la locul de emitere al avizului, înaintea începerii efective a transportului.
Având în vedere cele constatate, autoutilitara a fost condusă la depozitul de confiscări din cadrul Ocolului Silvic Marginea, unde personalul silvic a procedat la inventarierea încărcăturii de materiale lemnoase, constatându-se că, în autoutilitară se află cantitatea totală de 3,72 metri cubi lemn foc fag, în valoare de 877 de lei.
Pentru aceste motive, conducătorul auto a fost sancționat contravențional, iar cantitatea de 3,72 metri cubi lemn foc specia foioase, în valoare de 877 lei, a fost confiscată și predată în custodie Ocolului Silvic Marginea.
Mai nouă Mai veche