Buletin de presă, 10 decembrie 2023 - IPJ Suceava

Evenimente rutiere cercetate de polițiști

La 09.12.2023, ora 06.05, un bărbat de 54 ani, dinc com. Mălini, în timp ce conducea autoturismul pe D.N 2-E85, în localitatea Dăgușeni, com. Drăgușeni, pe relația Vadu Moldovei Drăgușeni, într-o curbă la dreapta, a pierdut controlul asupra direcției de mers intrând în coliziune cu o autoutilitară condusă de un bărbat de 59 ani, din mun. Roman, jud. Neamț.
În urma producerii accidentului a rezultat vătămarea corporală ușoară a unei pasagere din autoutilitară. Conducătorii auto au fost testați cu aparatul etilometru rezultatele fiind 0,00 mg/l aer expirat, recoltându-i-se probe biologice de sânge.
S-a întocmit dosar penal privind infracțiunea de „vătămare corporală din culpă”.
{inAds}

La 09.12.2023, ora 16.02, un tânăr de 24 ani, din com. Bălcăuți, a condus autoturismul pe D.N 17 A Marginea din direcția centrului comunei, către comuna Sucevița, dintr-o coloană formată din patru autovehicule. La un moment dat, șoferul de 24 ani s-a angajat în depășirea celorlalte două autovehicule din fața sa, însă, în intersecția cu strada Fagului a intrat în coliziune cu autoturismul condus de către un bărbat de 39 ani, din com. Marginea, care s-a angajat în schimbarea direcției de mers spre stânga, pentru a se deplasa pe strada Fagului din comuna Marginea.
În urma evenimentului a rezultat vătămarea corporală ușoară a șoferului de 39 de ani.
Cei doi conducători auto au fost testați cu aparatul etilometru, rezultatele fiind negative, după care le-au fost recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
S-a întocmit dosar penal privind infracțiunea de „vătămare corporală din culpă”.


Dosare penale la regimul rutier – Nu consumați alcool și droguri când vă urcați la volan!

La 09.12.2023, ora 16.30, polițiștii din cadrul Secţiei 2 Poliţie Rurală Ipoteşti, în timp ce efectuau activități de îndrumare, supraveghere şi control al traficului rutier pe str. Petru Rareș din localitatea Ipotești, comuna Ipotești, au procedat la oprirea autoturismului condus de de 35 ani, din mun. Fălticeni. Co ocazia verificării documentelor s-a stabilit faptul că autoturismul are inspecţia tehnică periodică expirată.
Întrucât conducătorul auto emana halenă alcoolică, s-a procedat la testarea acestuia cu aparatul etilometru, rezultând o valoare de 0,92 mg/l alcool pur în aerul expirat. După testarea cu aparatul etilometru, s-a procedat la conducerea șoferului la Spitalul Judeţean Suceava unde în aplicarea prevederilor art. 190 C.pr. pen, i-au fost prelevate două mostre biologice de sânge în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.
S-a întocmit dosar penal privind infracţiunea de „conducere sub influenţa alcoolului”.


La 09.12.2023, ora 16.59, Secția 10 Poliție Rurală Gura Humorului a fost sesizată prin SNUAU 112 despre un veveniment rutier soldat doar cu pagube materiale.
În urma cercetărilor s-a stabilit că la data de 09.12.2023, ora 16.30, un bărbat de 29 ani, din com. Valea Moldovei, a condus fără a poseda permis de conducerem autoturismul pe raza com. Valea Moldovei, fiind sub influența băuturilor alcoolice (0,78 alcool pur în aerul expirat) a derapat și s-a răsturnat în șanț rezultând doar pagube materiale. I s-au recoltat probe biologice.
S-a întocmit dosar penal privind infracțiunile de „conducere fără permis” și „conducere sub influența alcoolului”.


La 10.12.2023, ora 02.14, un echipaj de poliție din cadrul Poliţiei Municipiului Vatra Dornei – Compartimentul Rutier și din cadrul Poliției Orașului Broșteni, în timp ce se afla pe D.N. 17B din orașul Broșteni, acționând în baza planului de acțiune pe cauze generatoare, a oprit pentru control autoturismul condus de către un bărbat de 27 ani, din comuna Borca, județul Neamț.
Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ, iar în urma testării cu aparatul drugtest, au reieșit indicii cu privire la posibila prezență a substanțelor psihoactive. Menționăm că aceasta nu reprezintă probă în cadrul dosarului penal, conducătorul auto fiind condus la o unitate medicală pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a consumului unor substanțe interzise.
S-a întocmit dosar penal privind infracțiunea de „conducere sub influența alcoolului sau altor substanțe”.


La 10.12.2023, ora 02.00, polițiștii din cadrul Poliției orașului Broșteni și polițiștii din cadrul Poliției mun Vatra Dornei, în timp ce efectuau serviciul de patrulare, supraveghere și control trafic rutier, l-au identificat în trafic pe str. Bistriței, din orașul Broșteni, pe un bărbat de 38 ani, din oras Brosteni, care conducea autoturismul. Acesta a fost testat cu aparatul etilotest rezultatul fiind de 0,75 mg/litru alcool pur în aerul expirat. Șoferul a fost condus la UPU Vatra Dornei în vederea recoltării probelor biologice de sânge pentru stabilirea alcoolemiei.
S-a întocmit dosar penal privind infracțiunea de „conducerea sub influența alcoolului”.
Totodată, cu ocazia efectuării filtrului rutier, a oprit regulamentar un alt autoturism la volanul căruia se afla un tânăr de 24 ani, din mun. Vatra Dornei.
Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ, iar în urma testării cu aparatul drugtest, au reieșit indicii cu privire la posibila prezență a substanțelor psihoactive. Menționăm că aceasta nu reprezintă probă în cadrul dosarului penal, conducătorul auto fiind condus la o unitate medicală pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a consumului unor substanțe interzise.
Mai nouă Mai veche