O nouă țeapă face victime în Suceava. Cum a fost înșelată cu 3.400 de lei o tânără venită din Călărași care a vrut să închirieze un apartament în orașul nostru

Poliția municipiului Suceava
La data de 7 decembrie 2023, orele 14:45, Poliția Municipiului Suceava a fost sesizată de către o tânără de 19 ani, din comuna Dorobanțu, județul Călărași, rezidentă în municipiul Suceava, cu privire la faptul că în data de 24 oiembrie 2023, a fost înșelată cu suma de 3.400 lei de persoane necunoscute.

Cu ocazia cercetărilor efectuate s-a constatat faptul că, fiind interesată să închirieze o locuință pe raza municipiului Suceava, în data de 19 noiembrie 2023 tânăra a vizionat pe o platformă de anunțuri on-line o ofertă postată de un utilizator pentru închirierea a unui apartament. În vederea contactării, utilizatorul a oferit o adresă de e-mail.

Conform discuțiilor ulterioare on-line și înțelegerii, la data de 24.11.2023 tânăra s-a deplasat la sediul unei unități de transfer bancar din incinta unui centru comercial și a depus suma de 3.400 lei, beneficiar fiind proprietarul, ulterior trimițând acestuia o fotografie a chitanței viramentului.
{inAds}

Ulterior, tânăra nu a mai fost contactată de nimeni, iar anunțul și celelalte date informatice au fost șterse, femeia realizând că a fost înșelată. S-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „înșelăciune”.

Polițiștii suceveni vă recomandă să verificați temeinic ofertele de turism existente în mediul on-line și să folosiți doar site-urile autorizate pentru aceste rezervări. De asemenea, vă recomandăm să nu efectuați transferuri bancare neconforme sau în conturi private indicate care nu au legătură cu unitățile de cazare vizate. Nu oferiți nimănui datele personale sau bancare.

În cazul în care sunteți victime ale unor astfel de abordări sau infracțiuni, apelați SNUAU 112 și solicitați ajutorul și sprijinul Poliției.
Mai nouă Mai veche