Pieton rănit mortal de un șofer beat care a părăsit locul accidentului, la Horodnic de Sus

Pieton rănit mortal de un șofer beat care a părăsit locul accidentului, la Horodnic de Sus
La data de 14 decembrie 2023, la ora 19:57, Poliția Municipiului Rădăuți a fost sesizată prin 112 cu privire la faptul că pe raza comuna Horodnic de Sus a avut loc un accident rutier soldat cu decesul unui pieton.

În urma cercetărilor s-a constatat că în jurul orei 19:50, Gheorghe C., din comuna Horodnic de Sus, județul Suceava, în timp ce conducea autoturismul Honda pe DC 45, pe raza comunei Horodnic de Sus, având direcția de deplasare dinspre comuna Voitinel către municipiul Rădăuți, a lovit un pieton care avea aceeași direcție de deplasare și care se deplasa pe partea dreapta a drumului comunal, împingând o roabă.

După impact, conducătorul auto și-a continuat deplasarea pe o distanță de aproximativ 400 de metri, oprind autoturismul pe un drum comunal care face accesul la locuința sa de domiciliu, după care s-a întors pedestru la locul accidentului.
{inAds}
În urma impactului a rezultat avarierea autoturismului și decesul pietonului Constantin R., de 59 de ani, domiciliat în comuna Șendriceni, județul Botoșani.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul testului indicând o concentrație de 0,78 mg/l alcool pur în aerul expirat. Acesta a fost condus la Spitalul Municipal Rădăuți, unde cu consimțământul său, i-au fost recoltate probe biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

De asemenea, acesta a fost testat și cu aparatul drugtest, rezultatul fiind negativ.

A fost întocmit dosar penal.
Mai nouă Mai veche