Reținut în arest pentru că a condus fără permis și cu ITP-ul falsificat, la Câmpulung Moldovenesc

Reținut în arest pentru că a condus fără permis și cu ITP-ul falsificat, la Câmpulung Moldovenesc
La data de 6 decembrie 2023, la ora 18.30, lucrătorii din cadrul Poliţiei Municipiului Câmpulung Moldovenesc - Biroul Ordine Publică, în timp ce efectuau serviciul de patrulare pe strada Calea Bucovinei din localitate, în zona peco Alsan, au oprit pentru control autoturismul Volkswagen care circula spre Gura Humorului.

La volan a fost identificat Victor D., de 55 de ani. Cel în cauza nu a prezentat permisul de conducere, declarând verbal ca acest document i-a fost reținut în cursul anului 2020.

Fiind efectuate verificari in bazele de date s-a stabilit că bărbatul figureaza cu dreptul de conducere „suspendat”.
{inAds}

În urma analizarii certificatului de înmatriculare, la rubrica privind inspectia tehnica perioadica polițiștii au constatat faptul ca modul de completare al datei ultimei inspectii tehnice periodice este unul nefiresc, respectiv data fiind consemnata cu cerneala de culoare albastră, îngroșat, sub forma „26.11.2023”, aspect care i-a dus la concluzia ca data inspectie tehnice periodice a fost modificata, iar conform verificarilor în bazele de date ale Poliției Române a reieșit faptul că data reala a urmatoarei inspectii tehnice periodice este de fapt 26.08.2023, nu cum în mod eronat este înscris în certificatul de înmatriculare, respectiv 26.11.2023.

A fost întocmit dosar penal pentru savarsirea infractiunilor de „conducerea unui autovehicul fara a avea permis de conducere” și „uz de fals”.

Organele de cercetare penală au dispus măsura reținerii bărbatului pentru 24 de ore, acesta fiind depus în arestul IPJ Suceava.
Mai nouă Mai veche