S-a deschis sezonul furturilor din buzunare în Bazarul din Suceava. Client lăsat fără portofelul plin cu acte și bani

S-a deschis sezonul furturilor din buzunare în bazarul din Suceava. Client lăsat fără portofelul plin cu acte și bani
IPJ Suceava atrage atenția asupra faptului că infractorii sunt într-o continuă dinamică și încearcă în permanență să profite de toate momentele de slăbiciune și vulnerabilitate ale victimelor pentru a realiza câștiguri financiare facile.
Perioada Sărbătorilor de Iarnă este caracterizată și prin aglomerări de persoane în zonele comerciale, în locații publice de organizare a unor evenimente sociale, culturale și artistice, precum și în mijloacele de transport în comun.
În ultima perioadă s-au înregistrat tot mai multe sesizări privind furturi din genți și buzunare, iar polițiștii recomandă o atenție sporită pentru a nu deveni victime ale unor astfel de infracțiuni.


În cursul zilei de sâmbătă, 16 decembrie 2023, la ora 12:30, Poliția Municipiului Suceava a fost sesizată de un bărbat cu privire la faptul că i-a fost sustras portofelul în timp ce se afla în hala Bazarului de pe Calea Unirii din municipiul Suceava.
În urma cercetărilor, s-a constatat că în jurul orei 10:00 persoana vătămată s-a deplasat împreună cu soția acestuia în centrul comercial Bazar de pe Calea Unirii din municipiul Suceava, pentru a face diverse cumpărături pentru sărbătorile de iarnă.
În jurul orei 11:00, în timp ce acesta se afla în prima hală din interiorul complexului, s-a îndreptat către magazinul de ghirlande, moment în care în jurul acestuia a început să se aglomereze. Bărbatul avea asupra sa o borsetă cu beretă pe umăr, în interiorul căreia avea portofelul.
După ce soția acestuia a plătit bunurile achiziționate, a introdus mâna în interiorul borsetei, moment în care a constatat lipsa portofelului.
În interiorul portofelului se afla suma de aproximativ 600 de lei și mai multe documente personale.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „furt”, prev. de art. 228 alin. (1) din Codul Penal, ce urmează a fi soluţionat procedural.


Forfotă și aglomerație în complexele comerciale, și nu numai, în preajma venirii iminente a lui Moș Crăciun. Unul dintre ,,dezavantajele” acestei perioade este că apar multe oportunități pentru infractori care încearcă să atenteze la bunurile tale sau să comită alte fapte care pot avea un impact deosebit asupra siguranței tale și a familiei.
Pentru a evita să deveniţi victime ale infracţiunii de furt din buzunare, genţi, este recomandat să ţineţi cont de sfaturile cu caracter preventiv oferite.

Inspectoratul de Poliție Județean Suceava aduce în atenție câteva recomandări:
  • Nu purtaţi portofelul în buzunarul de la spate al pantalonilor;
  • Folosiţi o borsetă în care să vă păstraţi portofelul şi banii;
  • Nu ţineţi banii în buzunarele laterale ale hainelor, sunt cele mai vulnerabile locuri;
  • Păstraţi portofelul şi banii în buzunarul interior şi asiguraţi-l cu nasturi sau cu fermoar;
  • Când intraţi într-un magazin sau urcaţi într-un mijloc de transport nu vă lăsaţi nicio clipă bagajele nesupravegheate;
  • Manevraţi banii în interiorul poşetelor. Nu ,,arătaţi” hoţilor câţi bani aveţi la dumneavoastră, când faceţi cumpărături la piaţă sau în magazin;
  • Dacă transportaţi o sumă mare de bani, evitaţi locurile aglomerate. Puteţi fi urmărită chiar de la ghişeul de bancă sau schimb valutar de unde aţi ridicat banii;
  • Dacă sunteţi într-un loc aglomerat, nu ţineţi poşeta lateral sau în spatele dumneavoastră. Ţineţi-o la vedere, cât mai strâns, sub braţ;
  • Acordaţi mai multă atenţie poşetelor, decât plaselor cu cumpărături, hoţii speculează această neglijenţă;
  • Când urcaţi într-un mijloc de transport, verificaţi încuietoarea poşetei sau buzunarul în care aveţi banii.

FOARTE IMPORTANT!
În situaţia în care deveniţi victima unei infracţiuni de furt din buzunare, anunţaţi organele de poliţie la numărul unic de urgenţă 112 pentru o intervenție promptă și creșterea șanselor de recuperare a prejudiciului.

Polițiștii suceveni vă doresc Sărbători Fericite – Sărbători în Siguranță!
Mai nouă Mai veche