Se plimba cu BMW-ul prin Fălticeni deși nu are permis de conducere. A fost oprit de polițiști pe strada Armatei

Se plimba cu BMW-ul prin Fălticeni deși nu are permis de conducere. A fost oprit de polițiști pe strada Armatei
Joi, 7 decembrie 2023, la ora 01.15, patrula din cadrul Poliției Municipiului Fălticeni - Biroul Ordine Publică, aflat în serviciul de patrulare în schimbul 3, pe strada Armatei, în zona spălătoriei auto Wash&Go, a oprit pentru control un autoturism BMW.

La volan a fost identificat Nicolae A., din comuna Tudora, județul Botoșani, care a prezentat pentru control documentul de identitate personal, precum și certificatul de înmatriculare al autoturismului.

Întrucât acesta a declarat verbal că deține permis de conducere auto categoria B, dar l-a uitat acasă împreună cu asigurarea RCA, s-a procedat la afectuarea de verificări în bazele de date ale Poliției Române, constatându-se că nu figurează ca fiind posesor al permisului de conducere pentru nicio categorie de vehicule, iar autoturismul are înmatricularea suspendată datorată netranscrierii la termen și nu este emisă nicio poliță de asigurare RCA.
{inAds}

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul alcooltest de către lucrătorii Compartimentului Rutier din cadrul Poliției Municipiului Fălticeni, rezultatul fiind negativ.

A fost întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „conducerea unui vehicul fără permis de conducere”.

De asemenea, conducătorului auto i s-a reținut certificatul de înmatriculare și plăcuțele cu nr. de înmatriculare ale autoturismului, fiind sancționat contravențional cu amendă în cuantum de 580 lei și avertisment.
Mai nouă Mai veche