Șoferul care s-a izbit cu Mercedesul într-un tractor cu plug, la Arbore, a refuzat testarea alcoolemiei

Șoferul care s-a izbit cu Mercedesul într-un tractor cu plug, la Arbore, a refuzat testarea alcoolemiei
Miercuri, 13 decembrie 2023, la ora 06:20, autoritățile au fost sesizate prin 112 cu privire la producerea unui accident rutier soldat cu decesul unei persoane care s-a produs pe DN 2K, pe raza localității Arbore, județul Suceava.

În urma cercetărilor, s-a constatat că în jurul orelor 06:10, George Bîrguan, de 28 de ani, din orașul Cajvana, a condus autoturismul Mercedes pe DN 2K, în interiorul localității Arbore, din direcția localității Iaslovăț înspre orașul Solca. Pe bancheta din dreapta față se afla Adrian Ț., de 43 de ani, din localitatea Arbore, iar pe bancheta din spate se afla Alexandra A., de 17 ani, din orașul Solca.

Din primele verificări a reieșit faptul că, din cauza nepăstrării distanței față de vehiculul care circula în fața sa, conducătorul autoturismului Merecedes a intrat cu partea din dreapta față a autoturismului în tractorul prevăzut cu plug, care era condus regulamentar de Dănuț C., de 52 de ani, din comuna Arbore, pe aceeași direcție de deplasare.
{inAds}
În urma impactului a rezultat decesul pasagerului din partea dreapta față a autoturismului, care a rămas încarcerat în autoturism și rănirea ușoară a conducătorului autoturismului Mercedes, a pasagerei de pe bancheta din spate și a conducătorului tractorului. Aceștia au fost transportați la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale, unde au fost diagnosticați toți cu traumatisme prin accident rutier.

Conducătorul tractorului a fost testat cu aparatul alcooltest rezultatul fiind negativ.

Conducătorul autoturismului Mercedes a refuzat testarea cu aparatul alcooltest, însă i-au fost recoltate probe de sânge și urină în vederea stabilirii prezenței în organism a substanțelor psihoactive și alcoolului.
 

Din primele verificări, vinovat de producerea accidentului se face conducătorul autoturismului Mercedes care nu a păstrat o distanță regulamentară față de tractorul care circula în fața sa pe aceeași direcție de deplasare.

În funcție de rezultatul verificărilor și de starea victimelor, urmează a se dispune măsuri preventive față de conducătorul autoturismului Mercedes.

A fost întocmit dosar de cercetare penală pentru săvârşirea infracţiunilor de „ucidere din culpă” și „vătămare corporală din culpă”.
Mai nouă Mai veche