Depistat beat și fără permis la volanul autoturismului cu care circula haotic pe drumul Satu Mare - Rădăuți

Depistat beat și fără permis la volanul autoturismului cu care circula haotic pe drumul Satu Mare - Rădăuți
La data de 11 decembrie 2023, la ora 19:57, echipajul de poliție din cadrul Poliției Municipiului Rădăuți - Compartimentul Rutier, aflându-se în exercitarea atribuțiilor de serviciu pe DN 17A, în afara localității Rădăuți, a observat autoturismul Volkswagen care se deplasa din direcția comunei Satu Mare către municipiul Rădăuți și care circula haotic.

S-a procedat la oprirea în trafic a autoturismului. La volan a fost identificat Mitică B., de 47 de ani, din municipiul Rădăuți, județul Suceava, acesta fiind singur în autoturism.

Întrucât emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul etilometru, ocazie cu care s-a constatat că rezultatul testului a indicat o valoare de 1,09 mg/l alcool pur în aerul expirat.
{inAds}
Avand în vedere concentrația de 1,09 mg/l, conducătorul a fost condus la Spitalul Municipal Rădăuți în vederea recoltării de probe biologice.

Ulterior, în urma verificărilor efectuate în bazele naționale ale Poliției Române, s-a constatat faptul că nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

La sediul Poliției Municipiului Rădăuți, conducătorul auto a fost testat cu aparatul Drug-Test, rezultatul fiind negativ.

Conducătorul auto a fost sancționat contravențional conform procesului verbal de constatare a contravenției pentru faptul că nu avea asupra sa actul de identitate.

Conducătorului auto i s-a adus la cunoştinţă că este cercetat sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe” și „conducerea unui vehicul fără permis de conducere”.
Mai nouă Mai veche