Sute de copii au luat cu asalt autospecialele IPJ Suceava expuse în centrul orașului de Ziua Națională a României

Peste 30 de polițiști suceveni au participat la măsurile de ordine și gestionarea traficului rutier în contextul organizării manifestației publice de Ziua Națională din municipiul Suceava. Au fost prezenți polițiști de ordine publică, polițiști rutieri dar și polițiști judiciariști în ținută civilă pentru prevenirea faptelor antisociale, în condițiile unei participări numeroase la activitățile planificate, de aproximativ 9000 persoane, transmite IPJ Suceava.

Alți 18 polițiști au asigurat reprezentarea IPJ Suceava la parada militară și la expoziția de tehnică și autospeciale din dotare. Polițiștii au prezentat următoarele vehicule din dotare :

{inAds}
Autospecială de Intervenție din cadrul Serviciului Acțiuni Speciale IPJ Suceava – tip Mercedes Vito Multivan;
Autospecială de intervenție rapidă la evenimente de complexitate și risc deosebit care transportă a gupă de 5 luptători din cadrul Serviciului Acțiuni Speciale. De asemenea, transportă mijloacele de intervenție precum dispozitivul pneumatic pentru dechiderea forțată a ușilor, armament, scuturi, scări și mijloace de escaladare, butelii cu gaz iritant lacrimogen.


Autospecială din dotarea Serviciului Rutier - tip BMW seria 3;
Recent intrată în dotarea Poliției Române și a IPJ Suceava, autospeciala de poliție rutieră beneficiază de tracțiune integrală. Echipajul de poliție care acționează pentru creșterea gradului de siguranță rutieră este dotat cu aparat drugtest, aparat etilotest, aparat radar tip pistol laser și dispozitiv de blocare și oprire forțată spike;


Laborator Criminalistic Mobil – tip multivan Mercedes Vito;

Autospeciala este în dotarea Serviciului Criminalistic IPJ Suceava și este deplasată pentru cerectarea locului faptei în cazul infracțiunilor complexe. Autoseciala transportă specialiști criminaliști și echipamentele din dotare pentru prelevarea de urme papilare, truse prelevare ADN, surse de iluminat și sistem crime – lite, truse recoltare și prelevare urme de la locul faptei;


Autospecială ordine publică Dacia Duster
Autospeciala se află în dotarea tuturor structurilor de poliție și beneficiază de tracțiune integrală, fiind utilizată de formațiunile de ordine publică și poliție rutieră din zona urbană și rurală, oferind un avantaj tehnic în special în zonele montane și rurale cu teren accidentat. Autospeciala este utilizată atât pentru intervențiile SNUAU 112, cât și pentru activitățile de patrulare și menținere a ordinii publice. Autospeciala este utilizată și în activitățile de prevenire și combatere a delictelor silvice.


Autospecială ordine publică Dacia Logan
Un vehicul viabil aflat în dotarea tuturor structurilor de poliție și care asigură nevoia de mobilitate pentru intervenția operativă la evenimente, activități de patrulare în zona urbană și rurală, acțiuni în sistem integrat. Vehiculul asigură monitorizarea afluirii și defluirii elevilor în zona unităților de învățământ și pentru desfașurarea acțiunilor pentru creșterea siguranței în mediul școlar.


Autospecială Ford Ranger
Vehiculul cu tracțiune integrală se află în dotarea Biroul Protecția Animalelor și este utilizat pentru intervențiile în cazurile privind fapte prevăzute la Legea nr. 205/2004 privind protecția animalelor. Vehicului este dotat cu cititor de microcipuri și alte materiale de intervenție specifice. Echipajul este format din ofițeri și agenți de poliție specializați în protecția animalelor dar și din medici veterinari.

„Sute de copii au putut afla din tainele muncii de poliție și au explorat autosepcialele în cadrul expoziției de tehnică. Am creat împreună momente frumoase care definesc o tânără generație de care se leagă atâtea speranțe.

Ziua Națională este o sărbătoare a tuturor românilor, iar pentru noi, pentru polițiștii este ziua celor cărora le asigurăm, zilnic, ordinea, siguranța și liniștea.

Dacă la 1 decembrie 1918 ne afirmăm identitatea ca națiune română, în fiecare zi, prin gesturile și acțiunile noastre consolidăm această identitate.

La mulți ani sucevenilor, la muți ani tuturor românilor!”
, a transmis IPJ Suceava.
Mai nouă Mai veche