Tânăr care a plecat cu scârțâială din parcarea market-ului Mărțișorul din Cacica, urmărit de poliție. Era beat și avea permisul suspendat

Tânăr care a plecat cu scârțâială din parcarea market-ului Mărțișorul din Cacica, urmărit de poliție. Era beat și avea permisul suspendat
La data de 22 decembrie 2023, în jurul orei 21:35, echipajul din cadrul Sectiei de Poliție Rurală Gura Humorului, în timp ce staționa la intersecția DN 2E cu DJ 177A și DJ 177E de pe raza satului Pârteștii de Sus, comuna Cacica, a observat un autoturism Seat ieșind din parcarea Market Mărțișorul, plecând în trombă către orașul Solca, astfel echipajul de poliție plecând în urmărirea sa.

S-a procedat la oprirea autoturismului în cauză prin folosirea semnalelor acustice și luminoase.

La volan a gost identificat Alexandru R., de 23 de ani, din satul Runcu, comuna Cacica, județul Suceava. Fiindu-i solicitate documentele personale și ale autoturismului, acesta a prezentat documentele solicitate, declarând faptul că permisul de conducere îi este suspendat.
{inAds}
În urma verificării în baza de date, s-a constatat faptul că tânărul are starea permisului reținut, având dreptul de a conduce suspendat ca urmare a săvârșirii infracțiunii prevăzute de conducere sub influența alcoolului la data de 16 decembrie 2022.

Din cauză că emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul etilotest, rezulatatul fiind de 0,77 mg/l. De asemenea, a fost teastat cu aparatul Drugtest rezultatul fiind negativ în toate cazurile.

Tânărul a fost condus la Spitalul orășenesc Gura Humorului pentru prelevare de probe biologice.

A fost întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere de către o persoană căreia exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendat” și „conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului”.
Mai nouă Mai veche