56 de permise reținute de polițiști în weekend, pe drumurile din județul Suceava

56 de permise reținute de polițiști în weekend, pe drumurile din județul Suceava
Inspectoratul de Poliție Județean Suceava informează că pentru creșterea gradului de siguranță rutieră, în scopul reducerii numărului și consecințelor accidentelor rutiere grave, în perioada 26-28 ianuarie 2024, la nivelul județului Suceava, s-au desfășurat actiuni punctuale, în zonele și pe tronsoanele de drum cu risc rutier ridicat, pentru depistarea și sancționarea conducătorilor de autovehicule aflați sub influența alcoolului sau a unor substanțe psihoactive și a celor care încalcă regimul legal de viteză.

Au fost testați cu aparatele de depistare a alcoolului sau substanțelor interzise 651 șoferi.

Au fost aplicate 491 de sancțiuni contravențioanle în valoare de 244.005 lei.

Pentru abaterile în trafic au fost reținute 56 permise de conducere și au fost ridicate 25 de certificate de înmatriculare.
{inAds}
De asemenea, au fost constatate în flagrant 3 infracțiuni la regimul rutier, în toate situațiile fiind vorba despre conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice.

IPJ Suceava anunță că astfel de acţiuni comune vor continua şi în perioada următoare, siguranţa rutieră fiind o prioritate a poliţiştilor.

„Poliţiştii atrag încă o dată atenţia cu privire la respectarea regimului legal de viteză, conform marcajelor şi indicatoarelor rutiere şi adaptarea în permanenţă a vitezei de deplasare la condiţiile de drum. Viteza excesivă şi depăşirile neregulamentare generează accidente cu urmări din cele mai grave!”, a transmis IpJ Suceava.
Mai nouă Mai veche