Bărbat reținut în arest pentru că a bătut câinele vecinului cu un par, la Dărmănești

În urma probatoriului administrat, polițiștii din cadrul Biroului pentru Protecția Animalelor – IPJ Suceava au dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale față de un bărbat de 36 ani, domiciliat în comuna Bosanci, fără forme legale în comuna Dărmănești, pentru săvârșirea infracțiunii de „rănirea cu intenție a animalelor”, faptă prevăzută și pedepsită de art. 25 alin. (2) lit. d) din Legea nr. 205/2004 privind Protecția Animalelor, constând în aceea că în ziua de 27 decembrie 2023, în jurul orei 17:00, a lovit în mod repetat, timp de aproximativ 15 minute, cu o bâtă din lemn, în zona locuinței sale din localitatea Dărmănești, județul Suceava, un exemplar canin, în vârstă de aproximativ cinci ani, proprietatea unui vecin de-ai săi, provocând câinelui mai multe răni la nivelul membrelor, după care a abandonat animalul în drumul public situat în fața porții locuinței sale.

De asemenea, în urma probatoriului administrat de către lucrătorii Biroului pentru Protecția Animalelor din cadrul IPJ Suceava, prin ordonanță s-a dispus măsura reținerii bărbatului de 36 de ani pentru o perioadă de 24 de ore, pentru săvârșirea infracțiunii de „rănirea cu intenție a animalelor”.

Bărbatul a fost introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al IPJ Suceava.
{inAds}
Polițiștii reamintesc că în conformitate cu prevederile Legii nr. 205/2006 republicată privind protecția animalelor relele tartamente sau agresiunile împotriva animalelor se pedepsesc inclusiv cu închisoarea.

Astfel, constituie infracțiune și se pedepsește cu închisoare de la un an la 5 ani sau cu amendă:
  • a) folosirea animalelor sălbatice aparținând subîncrengăturii vertebrate, indiferent de gradul de îmblânzire, născute în captivitate sau capturate din natură, în spectacole de circ, circuri ambulante, caravane și trupe de artiști ambulanți, precum și în orice alte tipuri de spectacole similare;
  • b) folosirea armelor cu tranchilizant asupra animalelor în alte situații decât pentru imobilizarea acestora;
  • c) practicarea tirului pe animale domestice sau pe animale sălbatice captive;
  • d) rănirea cu intenție a animalelor.

Constituie infracțiune și se pedepsește cu închisoare de la 2 la 7 ani:
  • a) uciderea animalelor, cu intenție, fără drept;
  • b) schingiuirea animalelor;
  • c) organizarea de lupte între animale sau cu animale;
  • d) zoofilia
Respectați legea! Iubiți și respectați animalele!
Mai nouă Mai veche