Buletin de presă, 15 ianuarie 2024 - IPJ Suceava

Ordin provizoriu de protecție emis de polițiști față de un bărbat care și-a agresat ambii părinți

La data de 13.01.2024, ora 10.29, polițiștii Poliției orașului Frasin au fost sesizați prin SNUAU 112 de către o femeie de 62 ani, din loc. Stulpicani, cu privire la faptul că a fost agresată de către fiul ei de 41 ani.
Cu ocazia cercetărilor efectuate s-a stabilit faptul că apelanta locuiește împreună cu soțul său în sat Stulpicani, com. Stulpicani și au împreună un fiu de 41 de ani care locuiește separat, învecinându-se cu părinții săi.
În dimineața zilei de 13.01.2024, bărbatul de 41 de ani a consumat băuturi alcoolice, a vebit la locuința părinților și a provocat distrugeri, i-a amenințat cu acte de violență și i-a agresat pe mama și tatăl său.
Polițiștii au procedat la întocmirea formularului de evaluare a riscului conform Legii 217/2003 republicată, prin care s-a stabilit că există risc iminent, conform constatării rezultate prin prisma răspunsurilor oferite de către victime.
În urma celor constatate a fost emis ordin de protecție provizoriu, față de bărbatul de 41 de ani prin care s-a dispus ca, începând cu data de 13.01.2024, ora 12:30, pe o perioadă de 5 zile, agresorul să păstreze o distanță minimă de 50 de metri față de mama și tatal său și de locuința acestora din sat Stulpicani, com. Stulpicani.
S-a întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunilor de „violare de domiciliu”, „distrugere” și două infracțiuni de „violență în familie”.


Material lemnos confiscat de polițiștii din Marginea

La data de 13.01.2024, orele 10.00, polițiștii SPR 3 Marginea, desfășurând activități în cadrul acțiunii pe linia prevenirii şi combaterii delictelor silvice, au oprit pentru control pe DN 17A raza com. Marginea, autoutilitara condusă de către un bărbat de 29 ani, din com. Sucevița.
Cu ocazia controlului asupra autoutilitarei, s-a constatat că șoferul transporta materiale lemnoase, respectiv lemn foc foioase, iar cu această ocazie a declarat faptul că nu deține aviz de însoțire.
Având în vedere cele constatate, s-au efectuat verificări în aplicația SUMAL CONTROL, rezultând că pentru autoutilitara în cauză nu a fost emis aviz de însoțire al materialelor lemnoase la data de 13.01.2024, fapt pentru care i s-a solicitat conducătorului auto să se deplaseze la punctul de descărcare Canton Silvic Cornu Linii din cadrul Ocolului Silvic Marginea, unde personalul silvic a procedat la inventarierea încărcăturii de materiale lemnoase.
Astfel, s-a constatat că în autoutilitară se afla cantitatea totală de 2,48 m.c. lemn foc specia foioase.
Șoferul a fost sancționat contravențional conform prevederilor art. 19, alin. (2), lit. a) pct. 1 din Legea 171/2010 M, iar cantitatea de 2,48 mc lemn foc specia foioase în valoare de 585 lei a fost confiscată și predată în custodie Ocolului Silvic Marginea.


La data de 13.01.2024, orele 14.30, polițiștii SPR 3 Marginea, desfășurând activități în cadrul acțiunii dispuse de către IPJ Suceava, pe linia prevenirii și combaterii delictelor silvice , au oprit pentru control pe DN 17A raza com. Marginea, autoutilitara condusă de către un bărbat de 25 ani, din com. Marginea, care a prezentat pentru control documentele personale și ale autoutilitarei.
Cu ocazia controlului asupra autoutilitarei, s-a constatat că șoferul transporta materiale lemnoase, respectiv lemn foc foioase, iar cu această ocazie a declarat faptul că nu deține aviz de însoțire.
Având în vedere cele constatate, s-a efectuat verificări în aplicația SUMAL CONTROL, rezultând că pentru autoutilitara în cauză nu a fost emis aviz de însoțire al materialelor lemnoase la data de 13.01.2024, fapt pentru care i s-a solicitat conducătorului auto să se deplaseze la punctul de descărcare Canton Silvic Cornu Linii din cadrul Ocolului Silvic Marginea, unde personalul silvic a procedat la inventarierea încărcăturii de materiale lemnoase.
Astfel, s-a constatat că în autoutilitară se afla cantitatea totală de 1,61 m.c. lemn foc specia foioase.
Șoferul a fost sancționat contravențional conform prevederilor art. 19, alin. (2), lit. a) pct. 1 din Legea 171/2010 M, iar cantitatea de 1,61 mc lemn foc specia foioase în valoare de 379 lei a fost confiscată și predată în custodie Ocolului Silvic Marginea.


Dosar penal pentru conducere fără permis

La data de 13.01.2024, în jurul orelor 21:05, polițiștii SPR 4 Gălănești, au observat pe DC47B Vicovu de Jos, în zona denumită popular ,,Remezău”, o autoutilitară care s-a oprit brusc la vederea echipajului.
Având în vedere acest aspect, polițiștii au procedat la interceptarea conducătorului auto, ocazie cu care s-a stabilit că acestaeste un bărbat de 28 ani, din com. Vicovu de Jos, iar în urma verificărilor în bazele de date a rezultat că acesta are permisul de conducere anulat ca urmare a săvârșirii unei infracțiuni de ,,conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice”.
Șoferul a fost testat cu aparatul etilometru din dotarea Secției 4 Poliție Rurală Gălănești, rezultatul testării fiind de 0,00mg/l alcool pur în aerul expirat.
S-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „conducerea unui vehicul fără permis de conducere”.


Dosar penal pentru conducere sub influența alcoolului

La data de 14.01.2024, ora 00.50, patrula de poliție din cadrul Poliției Orașului Siret, a oprit pentru control, pe str. Mihai Teliman din orașul Siret, autoturismul care circula din parcarea Piața Agro-Alimentară de pe str. Mihai Teliman spre intersecția strazilor Lațcu Vodă și Carpați, iar la volanul căruia se afla un bărbat de 41 ani, din orașul Siret, acesta fiind singura persoană în autovehicul.
Întrucât conducătorul auto emana halenă alcoolică, i-a fost solicitat să fie testat cu aparatul etilotest, însă acesta a refuzat.
S-a procedat la conducerea șoferului la Spitalul de Boli Cronice Siret, unde i s-au prelevat două mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
S-a întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”.
Mai nouă Mai veche