Buletin de presă, 30 ianuarie 2024 - IPJ Suceava

Buletin de presă, 30 ianuarie 2024 - IPJ Suceava
Bărbat reținut în arest pentru violență intrafamilială și 3 ordine provizorii de protecție emise de către polițiști într-o singură zi

La data de 29.01.2024, ora 11:00, Poliția municipiului Vatra Dornei a fost sesizată prin plângere de către o femeie din comuna Șaru Dornei, jud. Suceava, cu privire la faptul că la data de 27.01.2024, fiul său a amenințat-o cu acte de violență și ulterior a lovit-o.
Cu ocazia efectuării verificărilor, s-a stabilit că femeia locuiește împreună cu fiul său într-un imobil situat pe raza comunei Șaru Dornei.
La data de 27.01.2024, în jurul orelor 13:00, pe fondul consumului de alcool, bărbatul a provocat scandal la domiciliul comun, a amenințat-o pe mama sa, după care a lovit-o.
În cauză, a fost completat formularul de evaluare a riscului, rezultând faptul că există risc iminent asupra vieții și integrității victimei, motiv pentru care s-a dispus emiterea ordinului de protecție provizoriu împotriva fiului agresor.
Totodată, femeia a depus plângere prealabilă pentru comiterea infracțiunilor de ,,Violența în familie”, faptă prev. de art. 199 alin. 1 Cod penal, rap. la art. 193 alin. 1 din Cod penal și „Amenințarea” faptă prev. de art. 206 alin. 1 din Cod penal, fiind întocmit dosarul de cercetare penală.
În urma probatoriului administrat, polițiștii au dispus reținerea față de fiul agresor pentru durată de 24 de ore, acesta fiind introdus la Centrul de Reținere și Arest Preventiv din cadrul I.P.J. Suceava.


La data de 29.01.2024, în jurul orei 21.00, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Câmpulung Moldovenesc au fost sesizați de către o femeia din mun. Câmpulung Moldovenesc, jud. Suceava cu privire la faptul că frații ei, au gresat-o fizic.
In urma verificărilor efectuate s-a stabilit că în ziua de 29.01.2024, în jurul orei 20.30, cei doi frați ai femeii, care se aflau în stare avansată de ebrietate au început să facă scandal și să se lovească reciproc.
Sora lor a intervenit să aplaneze conflictul însă a fost și aceasta lovită în timpul altercației.
In cauza a fost completat formularul de evaluare a riscului și întrucat a fost întrunit punctajul necesar a fost emis un ordin de protectie provizoriu pentru o perioadă de 5 zile împotriva celor doi frați agresori.
În cauză a fost întocmit dosar penal cu privire la infracţiunea de „Violenţă în familie”, faptă prev. şi ped. de art. 199, alin. 1 raportat la art. 193, alin. 1 din Codul Penal și ”Amenintare”, faptă prev și ped de art. 206, alin.1 din Codul Penal.


La data de 29.01.2024, în jurul orei 23.00, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Câmpulung Moldovenesc au fost sesizați de către o femeie din mun. Câmpulung Moldovenesc, jud. Suceava cu privire la faptul este agresată fizic de soțul ei.
În urma verificărilor efectuate s-a stabilit faptul că în ziua de 29.01.2024, în jurul orei 22.30, bărbatul care se afla sub influența băuturilor alcoolice a avut un conflict cu soția sa și a lovit-o.
Femeia a fugit în bucătărie și a încuiat ușa, de unde a apelat SNUAU 112 pentru a solicita sprijin, echipajul de poliție deplasându-se de îndată la fața locului și asigurând intervenția.
În cauza a fost completat formularul de evaluare a riscului si intrucat a fost întrunit punctajul necesar a fost emis un ordin de protectie provizoriu pentru o perioadă de 5 zile față de bărbat.
În cauză a fost întocmit dosar penal cu privire la infracţiunea de „Violenţă în familie”, faptă prev. şi ped. de art. 199, alin. 1 raportat la art. 193, alin. 1 din Codul Penal.


Șofer reținut în arestul IPJ Suceava

Polițiștii au dispus măsura reținerii față de un șofer care a produs un eveniment rutier cu pagube materiale având o alcoolemie de 1,17 mg/l alcool pur în aerul expirat
La data de 25.01.2024, ora 16:30, Poliția Municipiului Fălticeni a fost sesizată prin SNAU 112 cu privire la faptul că pe str. M. Sadoveanu din mun. Fălticeni, jud. Suceava, în zona intersecției cu b-dul 2 Grăniceri, s-a produs un accident rutier soldat cu pagube materiale, iar conducătorul auto care a provocat accidentul pare influența alcoolului.
Echipajul de poliție s-a deplasat în regim de urgență spre zona indicată, stabilind faptul că în jurul orei 16:25, un bărbat, în timp ce conducea autoturismul a acroșat un alt vehicul care era parcat, provocând pagube materiale.
Șoferul a fost testat cu aparatul etilometru, rezultatul fiind de 1,17 mg/l alcool pur în aerul expirat, recoltându-i-se probe de sânge.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de “conducerea unui vehicul sub influența alcoolului”, faptă prevăzută de art. 336, alin 1 din Codul Penal.
După administrarea materialului probator, în continuarea cercetărilor efectate, a rezultat că în momentul evenimentului rutier, șoferul avea o alcoolemie de 2,68 g/l alcool pur în sânge, prima probă și 2.50 g/l alcool pur în sânge, a doua probă.
La data de 29.01.2024 s-a continuat urmărirea penală, pentru infracţiunea de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului” faptă prev și ped de art 336 alin.1 Cod Penal, polițiștii dispunând reținerea pentru o perioadă de 24 ore, șoferul fiind încarcerat în Centrul de Reținere și Arest Preventiv din cadrul IPJ Suceava.


Evenimente rutiere cercetate de polițiști

La data de 29.01.2024, în jurul orei 13:35, un bărbat de 56 de ani din satul Soloneț, com. Todirești, jud. Suceava, a condus autoturismul pe DJ 178A, în loc. Mihoveni, având direcţia de deplasare dinspre loc. Șcheia spre loc. Costâna. Ajungând la intersecția cu str. Pârâului, a intrat în coliziune cu autovehiculul condus de către un bărbat de 48 de ani din satul Mihoveni, com. Șcheia, jud. Suceava.
În urma impactului a rezultat avarierea celor două autovehicule şi rănirea ușoară a unui bărbat de de 50 de ani din satul Șcheia, com. Șcheia, jud. Suceava care în momentul producerii accidentului era pasager pe locul din dreapta față în autovehiculul condus de către bărbatul de 48 de ani.
La faţa locului, cei doi conducători auto au fost testaţi cu aparatul etilometru, rezultatele fiind negative. Ulterior, acestora li s-au prelevat probe de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei la Spitalul Judeţean Suceava – Unitatea de Primiri Urgenţe.
În cauză s-a întocmit dosar de cercetare penală pentru comiterea infracţiunii de “vătămare corporală din culpă”, faptă prev. şi ped. de art. 196 alin. 2 şi 3 din Codul penal, urmând ca la finalizarea cercetărilor să se dispună soluţie procedurală.


La data de 29.01.2024, în jurul orei 21.15, un bărbat din comuna Vlăsinești, jud. Botoșani, în timp ce se deplasa pe DC neclasificat de pe raza comunei Volovăț, jud. Suceava, cu bicicleta, aflându-se sub influența băuturilor alcoolice, acesta s-a dezechilibrat și a căzut pe sol, provocându-și astfel leziuni fizice minore.
Biciclistul a fost testat de către polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Rădăuți, cu aparatul etilotest, rezultând o alcoolemie de 1,01 mg/l alcool pur în aerul expirat.
Bărbatul a fost sancționat contravențional conform OUG195/2002 pentru conducerea unei biciclete sub influența băuturilor alcoolice.
De asemenea, polițiștii s-au sesizat din oficiu cu privire la săvârșirea infracțiunii de „vătămare corporal din culpă”, faptă prev. și ped. de art. 196 alin. 1 combinat cu art. 194 alin. 1 lit. b din Codul penal, cauza urmând a fi soluționată procedural de către lucrătorii Postului de Poliție Volovăț.
Mai nouă Mai veche