Buletin de presă, 31 ianuarie 2024 - IPJ Suceava

Nu consumați alcool sau droguri și vă urcați la volan!

La data de 30.01.2024, ora 16:36, polițiștii Secției 13 Poliție Rurală Bălcăuți, în timp ce se aflau în exercitarea atribuțiunilor de serviciu, au fost sesizați prin SNUAU 112 despre faptul că pe DN 2H un bărbat băut circulă cu scuterul.
În urma deplasării în locul indicat a fost identificat conducătorul mopedului, respectiv un bărbat din comuna Grănicești, județul Suceava. Întrucât emana halenă alcoolică, susnumitul a fost testat cu aparatul etilotest, în urma testării a rezultat o alcoolemie de 1,03 mg/l alcool pur în aerul expirat.
În urma verificărilor efectuate în bazele de date ale Poliției Române și din declarația verbală a conducătorului mopedului a rezultat faptul că acesta nu este posesor de permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.
Bărbatul a fost condus la Spitalul de Boli Cronice din Orasul Siret, unde i s-au recoltat probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.
În cauză a fost întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „conducerea unui vehicul fără permis de conducere”, faptă prev. și ped. de art. 335 alin. 1 din Codul penal și „conducerea unui vehicul de către o persoană aflată sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, faptă prev. și ped. de art. 336 alin. 1 din Codul Penal, cu aplicarea art. 38 alin. 2 din Codul penal, cauza urmând a fi soluționată procedural prin Parchetul de pe Lângă Judecătoria Rădăuți.
{inAds}

La data de 31.01.2024, orele 01:00, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier- Biroul Drumuri Naționale și Europene, în timp ce desfăşurau activităţi specifice cu autospeciala în localitatea Dărmănești, jud. Suceava au identificat un autoturism care circula dinspre D.N.2 către Măriței.
S-a procedat la oprirea regulamentară a autoturismului în cauză, la volanul acestuia fiind identificat un tânăr de 19 ani, din Dărmănești, jud. Suceava.
Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest rezultatul fiind de 0,62 mg./l. alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la Spitalul Judeţean de Urgenţă ”Sfântul Ioan cel Nou”, unde i s-au prelevat două probe biologice de sânge, în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe”, faptă prev. de art. 336 alin. 1 din Codul Penal ce urmează a fi soluţionat procedural de către lucrători de poliţie din cadrul Serviciului Rutier- Biroul Drumuri Naționale și Europene.


Încă un ordin provizoriu de protecție emis de către polițiști

La data de 30.01.2024, ora 13.03, Poliția Municipiului Rădăuți a fost sesizată prin SNUAU 112 de către o femeie din comuna Marginea cu privire la faptul că soțul este în stare de ebrietate și se manifestă agresiv.
Echipajul deplsat la fața locului a constatat că în data de 30.01.2024, în jurul orei 13.00 numitul bărbatul a provocat scandal la domiciliu distrugând și un aspirator menajer, ulterior amenințând persoana vătămată cu acte de violență.
Cu ocazia audierii, femeia a declarat faptul că în data de 26.12.2023 a fost lovită de către soțul, însă la data respectivă nu a depus plângere penală în acest sens și nu a solicitat eliberarea unui certificat medico-legal pentru leziunile suferite.
Agresorul a fost identificat la fața locului și condus la sediul poliției pentru continuarea cercetărilor, tot la sediul poliției prezentându-se și victima care a formulat o plângere scrisă împotriva acestuia.
A fost completat formularul de evaluare a riscului, în urma căruia a rezultat că există un risc iminent în ceea ce privește integritatea victimei și se impune emiterea unui ordin de protecție provizoriu, aspect cu care femeia a fost de acord, semnând în acest sens.
Astfel, s-a emis ordinul de protecție provizoriu valabil pentru 5 zile.
În cauză, urmează a se efectua cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ”violență în familie ”, faptă prevăzută și pedepsită de art. 199 alin. (1) raportat la art. 193 alin. (1) din Codul Penal”, amenințarea ”, faptă prevăzută și pedepsită de art. 206 alin. (1) din Codul Penal și “distrugerea” faptă prevăzută și pedepsită de art. 253 alin. (1) din Codul Penal, toate cu aplic. art. 38 alin.1 Cod Penal dosarul urmând a fi soluționat procedurat de către lucrătorii Secției nr.3 Poliție Rurală Marginea.


Evenimente rutiere cercetate de polițiști

La data de 30.01.2024, în jurul orei 11:35, un bărbat,în timp ce conducea autoturismul pe D.J 209 A, pe raza satului Slatina, com. Slatina, pe relația Mălini-Slatina, a intrat în coliziune cu autoturismul condus de către o femeie.
În urma producerii accidentului a rezultat vătămarea corporală ușoară a barbatului care conducea primul autoturism.
Bărbatul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,04 mg/l alcool pur în aerul expirat, recoltându-i-se probe de sânge.
Celalată conducătoare auto a fost testată cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ, recoltându-i-se probe de sânge.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii prev. de art. 196 alin. 2 și 3 C.P.


La data de 30.01.2024, în jurul orelor 18:43, polițiștii din cadrul poliției orașului Liteni au fost sesizați telefonic prin S.N.U.A.U. 112 cu privire la faptul că, persoană de sex masculin este căzută în stradă lângă bicicletă și prezintă leziuni în zona capului.
În urma deplasării la fața locului, s-a constatat că un bărbat domiciliat în orașul Liteni, sat Rotunda, jud. Suceava, în timp ce se deplasa cu bicicleta dinspre sat Corni spre locul de domiciliu din sat Rotunda, s-a dezechilibrat și a căzut de pe bicicletă, în urma căzăturii lovindu-se la nivelul capului.
Poliția Orașului Liteni s-a sesizat din oficiu și a dispus începerea urmăririi penale pentru infracțiunea de „vătămare corporală din culpă”, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 196, alin. 1 din Codul Penal.
Mai nouă Mai veche