Buletin de presă, 8 ianuarie 2024 - IPJ Suceava

Buletin de presă, 8 ianuarie 2024 - IPJ Suceava
Urmărire și blocaj în trafic pentru un autoturism condus de un șofer băut și fără permis. Vehiculul a fost imobilizat pentru lipsă ITP și RCA.

La data de 06.01.2024, ora 21.30, în timp ce polițiștii SPR 9 Șcheia efectuau serviciul de supraveghere și control al traficului rutier pe strada Universității, de pe raza sat Moara Nica, comuna Moara, județ Suceava, au efectuat semnalul regulamentar de oprire a autoturism care nu s-a conformat însă indicațiilor polițistului rutier, nu a oprit la semnalele acustice și luminoase. Vehiculul a efectuat un viraj stânga de pe strada Universității pe strada Bărbeni, sat Moara Nica și a rulat pe o distanță de circa 400 metri, iar ulterior a fost blocat, ocazie cu care s-a stabilit faptul că la volanul autoturismul se afla un bărbat din sat Moara Carp, comuna Moara, județ Suceava.
Totodată, șoferul a înmânat organelor de poliție, certificatul de înmatriculare al autoturismului, neavând asupra sa actul de identitate, polița RCA și precizând că nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.
În cauză, s-a procedat la verificarea în bazele de date ale Poliției Române, constatându-se faptul că șoferul nu este posesor a unui permis de conducere și drept urmare nu are dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice.
S-a procedat la testarea conducătorului auto cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,72 mg/l alcool pur în aerul expirat.
Conducătorul auto și-a dat consimțământul în scris privind recoltarea de probe biologice.
Totodată, autoturismul are inspecția tehnică periodică expirată, iar polița RCA lipsă, șoferul fiind sancționat contravențional la OUG 195/2002, iar autovehiculul imobilizat.
În cauză s-a întocmit dosar penal, iar cercetările vor fi efectuate de polițiștii din cadrul SPR9 Șcheia, sub aspectul săvârşirii infracțiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere faptă prev. şi ped. de art. 335 alin. (1) din Codul Penal, conducerea unui vehicul sub influența alcoolului, faptă prev. de art.336 alin (1) Cod Penal.


Evenimente rutiere cercetate de polițiști

La 07.01.2024, ora 12.59, un bărbat de 82 ani, din com. Dornești conducea autotuturismul pe D.N 2 H Milișăuți din direcția municipiului Suceava către centrul orașului. Ajungând într-o curbă periculoasă la dreapta, șoferul a pierdut controlul asupra direcției de mers, a derapat în partea dreptă, a rupt un gard, după care a ajuns pe un teren agricol.
În urma evenimentului rutier a rezultat vătămarea corporală ușoară a șoferului care a fost testat cu aparatul etilometru în modul pasiv, leziunile suferite nepermițându-i o testare cu valoare evidențiată, rezultatul fiind fără alcool, după care i s-au recoltat probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
S-a întocmit dosar penal privind infracțiunea de „vătămarea corporală din culpă”.


La 07.01.2024, în jurul orei 17.35, un bărbat de 30 ani, din orașul Siret, în timp ce conducea autoturismul pe DJ 209D din direcția Șerbăuți-Calafindești, a intrat în coliziune cu autoturismul condus de către un bărbat de 21 ani, din comuna Zvoriștea care circula din sens opus.
În urma evenimentului rutier a rezultat vătămarea corporală ușoară a 5 persoane, respectiv patru pasageri și un conducător auto.
Conducătorii auto au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative.
S-a întocmit dosar penal privind infracțiunea de „vătămarea corporală din culpă”.


La 07.01.2024, în jurul orei 18.40, o femeie de 23 ani, din mun. Suceava, în timp ce conducea autoturismul pe D.N. 2 E 85 , pe raza localității Drăgușeni, pe relația Drăgușeni-Vadu Moldovei, a intrat în coliziune cu alte două autoturisme.
În urma evenimentului rutier a rezultat vătămarea corporală ușoară a unei tinere de 17 ani, din oraș Târgu Frumos, jud. Iași, pasageră în unul dintre autoturisme.
Conducătorii auto au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatele fiind 0,00 mg/l alcool pur în aerul expirat, urmând să li se recolteze probe biologice de sânge la Spitalul mun. Fălticeni.
S-a întocmit dosar penal privind infracțiunea de „vătămarea corporală din culpă”.


La 08.01.2024, în jurul orei 03.14, un bărbat de 50 ani, din com/sat Capu Câmpului, în timp ce conducea autoturismul Renault, pe strada Calea Bucovinei din mun. Câmpăulung Moldovenesc, având direcția de deplasare dinspre com Pojorâta spre mun. Suceava, a pierdut controlul asupra direcției de deplasare, autoturismul intrând în coliziune cu un stâlp de electricitate și clădirea unui imobil.
În urma coliziunii a rezultat vătămarea corporală ușoară aunei pasagere din autoturism.
Conducătorul auto a fost testat cu dispozitivul etilotest, rezultatul fiind negativ, după care a fost condus la Spitalul Municipal Câmpulung Moldovenesc unde i-a fost recoltată o probă de sânge, cu respectarea normelor legale în vigoare.
S-a întocmit dosar penal privind infracțiunea de „vătămarea corporală din culpă”.


La data de 06.01.2023, în jurul orei 1958, polițișii Compartimentului Rutier Gura Humorului au fost sesizaţi cu privire la faptul că pe bd. Bucovina, fața magazinului Lidl, s-a produs un accident rutier soldat cu rănirea unei persoane.
În ziua de 06.01.2023, în jurul orelor 1950, un tânăr de 19 ani, din or. Gura Humorului, jud. Suceava în timp ce conducea autoturismul, pe bd. Bucovina, din or. Gura Humorului, având direcţia de deplasare Frasin către Suceava, a surprins şi accidentat pe o femeie de 22 ani, care s-a angajat în traversarea regulamentară a părţii carosabile, pe trecerea pentru pietoni, din stânga spre dreapta, a sensului conducătorului auto de deplasare.
În urma impactului a rezultat vătămarea ușoară a pietonului.
Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilometru, rezultatul fiind de 0,00 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiindu-i recoltate mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei la Spitalul Orăşenesc Gura Humorului.
S-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de vătămare corporală din culpă, faptă prev. şi ped. de art. 196 alin. 1 din C.P..


Dosare penale la regimul rutier

La 07.01.2024, ora 15.10, polițiștii din cadrul Secţiei 2 Poliţie Rurală Ipoteşti în timp ce se aflau în serviciul de supraveghere, îndrumare și control al traficului rutier pe D.J. 208 B în satul Verești, comuna Verești, au oprit pentru control autoutilitara condusă de un bărbat de 24 ani, din com. Udești, care a declarat că permisul de conducere este suspendat.
Fiind verificat în bazele de date ale Poliției Române s-a stabilit faptul că, șoferul figurează la dreptul de a conduce cu restricţii suspendat. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest și a rezultat o valoare de 0,00 mg/l alcool pur în aerul expirat. Cu ocazia verificărilor efectuate în bazele de date ale Poliției Române s-a stabilit faptul că autoturismul are ITP expirat și nu are poliță RCA valabilă la data verificării. Au fost aplicate 4 sancțiuni contravenționale cu o valoare totală de 2.065 lei și au fost ridicate plăculețe de înmatriculare, fiind imobilizat vehiculul.
S-a întocmit dosar penal privind infracţiunea de „conducere fără permis”.


La 07.01.2024, ora 22.40, polițiștii SPR 2 Ipotești, în timp ce se aflau în serviciul de supraveghere, îndrumare și control al traficului rutier pe raza satului Chilișeni, comuna Udeşti, au orpit pentru control autoturismul condus de un bărbat de 43 ani, din com. Udești, care nu posedă permis de conducere.
S-a întocmit dosar penal privind infracţiunea de „conducere fără permis”.


La 06.01.2024, orele 10:15, patrula de siguranță publică din cadrul Secției 3 Poliție Rurală Marginea, a oprit pentru control autoturismul cu numărul provizoriu de înmatriculare care circula pe DC 46 din comuna Horodnic de Jos, județul Suceava, având direcția de deplasare com. Horodnic de Sus către centrul comunei Horodnic de Jos.
Conducătorul auto a fost legitimat în persoana unui bărbat domiciliat în mun. Rădăuți, jud. Suceava.
Cu această ocazie, șoferul a prezentat pentru control documentele personale și documentele autoturismului, respectiv autorizația provizorie de circulație pentru autoturism.
În urma verificărilor efectuate, s-a constatat faptul că autorizația provizorie de circulație emisă este expirată. De asemenea, cu ocazia verificărilor în bazele de date ale Poliției Române s-a constatat faptul că autoturismul este neînmatriculat pentru a putea fi condus pe drumurile publice.
În cauză, s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „punerea în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat” faptă prevăzută și pedepsită de art. 334 alin. 1 din Codul penal.


Ordin provizoriu de protecție emis de către polițiști

La 07.01.2024, ora 22.34, Poliția orașului Solca a fost sesizată prin SNUAU 112 de cătreo femeie de 38 ani, din com. Arbore, despre faptul că a fost amenințată cu acte de violență de către concubinul său.
Procedând la contactarea telefonică a apelantei s-a constatat că aceasta se află plecată de la domiciliu la o prietenă din orașul Cajvana. Polițiștii s-au deplasat la locul indicat și a fost identificată apelanta în vârstă de 38 ani domiciliată în satul Arbore. Din discuțiile purtate cu aceasta, a reieșit faptul că în cursul serii de 07.01.2024, în jurul orei 21.00, în timp ce se afla la domiciliu împreună cu concubinul său în vârstă de 30 ani, a avut o conversație în contradictoriu pe fondul consumului de băuturi alcoolice din partea acestuia, în urma căreia a amenințat-o cu acte de violență pe ea și pe copiii minori ai femeii, pe care îi are dintr-o altă căsnicie. Întrucât femeii i s-a creat o stare de temere, aceasta și-a luat cei 3 copii minori și s-a deplasat la o prietenă din orașul Cajvana.
S-a formulat o plângere penală. În urma completării formularului de evaluare a riscului a reieșit faptul că există risc iminent, fapt pentru care s-a procedat la emiterea unui ordin de protecție provizoriu începând cu data de 07.01.2024 până la data de 12.01.2024, dispunând ca în această perioadă bărbatul de 30 de ani să părăsească temporar imobilul din satul Arbore și totodată să păstreze o distanță de minin 200 metri față de femeia de 38 de ani și față de cei 3 copii minori ai săi.
S-a întocmit dosar penal privind infracţiunea de „amenițare”.
Mai nouă Mai veche