Gospodărie mistuită de un incendiu, la Argel

Militarii Detașamentului de pompieri Câmpulung Moldovenesc, împreună cu lucrătorii Serviciilor Voluntare pentru Situații de Urgență din Moldovița și Vatra Moldoviței, au intervenit sâmbătă, 6 ianuarie 2023, cu cinci autospeciale de stingere și o ambulanță SMURD pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit în satul Argel, comuna Moldovița. Incendiul a fost anunțat prin 112 la ora 19:45.

La sosirea echipajelor, ardeau mai multe anexe gospodărești, clădiri corp comun, majoritare din lemn, cu pericol de propagare la casa de locuit și la restul construcțiilor din gospodărie.

A ars corpul comun format dintr-un adăpost de animale, o magazie de lemne și un atelier, pe o suprafață de aproximativ 160 de metri pătrați. Au mai ars scule electrice, circa cinci tone de furaje și trei metri cubi de lemn de foc.
{inAds}
Cauza probabilă de izbucnire a flăcărilor a fost efectul termic al curentului electric, generat de un cablu (electric) defect.

Pe timpul intervenției, pompierii paramedici SMURD au acordat primul ajutor medical unei femei, în vârstă de 31 de ani, care a suferit un atac de panică. Ulterior, femeia a fost transportată la spital pentru investigații suplimentare.

Incendiul a fost lichidat la ora 22:40, iar pompierii au salvat casa de locuit, bucătăria de vară și alte construcții anexe din gospodărie.
Mai nouă Mai veche