ISU Suceava, controale de Revelion în pensiuni și restaurante. Șase unități închise și amenzi totale de peste un milion de lei

Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Bucovina” al județului Suceava informează că peste 150 de pompieri militari suceveni au fost la datorie, zilnic, în perioada 30 decembrie 2023 - 2 ianuarie 2024, și au intervenit în sprijinul comunității în peste 275 de misiuni specifice.

În perioada menționată, la nivelul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Bucovina” al județului Suceava, s-au înregistrat 16 misiuni de localizare și lichidare a incendiilor, 12 intervenții la accidente rutiere, 132 de misiuni ale echipajelor SMURD, 103 recunoașteri în teren și misiuni de monitorizare în zonele de competență, precum și alte 16 intervenții specifice.

De asemenea, personalul Inspecției de Prevenire din cadrul ISU Suceava a efectuat, în această perioadă, activități de control tematic inopinat la unități de turism și alimentație publică care au organizat evenimente cu prilejul Revelionului, ținând cont de faptul că acestea au găzduit un număr mare de persoane.
{inAds}
Astfel, pe timpul acțiunilor control, desfășurate până în prezent, au fost aplicate 22 de sancțiuni contravenționale, cu amenzi în valoare totală de 1.026.000 lei. De asemenea, pentru încălcarea gravă a cerinţei de securitate la incendiu, prevăzută în HG 915/2015, s-a dispus măsura complementară de oprire a activității și de sigilare a spațiilor respective, pentru șase obiective cu profilul de activitate „turism”, din județul Suceava.

Anterior, înainte de Revelion, pentru alte cinci unități de cazare din județ a fost dispusă măsura închiderii din cauza nerespectării legislației privind securitatea la incendiu.

ISU Suceava avertizează că și în perioada următoare pompierii militari suceveni rămân mobilizați, 24 din 24 de ore, pentru gestionarea operativă a situațiilor de urgență și pentru asigurarea unui răspuns prompt la solicitările cetățenilor aflați în dificultate.
Mai nouă Mai veche