VIDEO Patru incendii grele pentru pompierii suceveni în noaptea de Revelion

Peste 150 de pompieri militari suceveni au fost la datorie, zilnic, în perioada 31 decembrie 2023 - 1 ianuarie 2024, și au intervenit în sprijinul comunității în misiunile specifice. Astfel, în perioada de referință, militarii Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Bucovina” al județului Suceava au intervenit pentru localizarea și lichidarea a opt incendii. Din totalul acestor misiuni, patru au generat pagube mai importante.

În data de 31 decembrie 2023, pompierii militari rădăuțeni, alături de lucrătorii Serviciilor voluntare pentru situații de urgență ale comunelor Sucevița, Marginea și Horodnic, au intervenit cu trei autospeciale cu apă și spumă pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o casă de locuit din comuna Sucevița.
Au ars generalizat o casă de locuit și o magazie anexă, pe o suprafață de 54 de metri pătrați, iar pompierii au lichidat incendiul înainte ca flăcările să se propage la o altă locuință aflată în imediata apropiere.
Din fericire, nu s-au înregistrat victime, iar cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost efectul termic al curentului electric, generat de aparate (electrice) lăsate sub tensiune.
{inAds}


Tot în aceeași zi, pompierii militari suceveni au intervenit pentru localizarea și lichidarea unui incendiu, izbucnit la o gospodărie din comuna Bosanci.
Din cauza efectului termic generat de coșul de fum neprotejat termic față de materialele combustibile, au ars astereala acoperișului și un perete (din grinzi de lemn rotund) din apropierea hornului, pe o suprafață de aproximativ 70 de metri pătrați. De asemenea, s-a degradat și peretele exterior al casei, de pe partea în care era amplasat coșul de fum.
Nu s-au înregistrat victime, iar pompierii au salvat restul gospodăriei.


Ziua următoare, prima din 2024, pompierii militari câmpulungeni au intervenit și au salvat o casă de locuit din municipiul Câmpulung Moldovenesc, unde a izbucnit un incendiu, în camera tehnică a centralei termice, aflată la demisolul clădirii.
Au ars elemente de tâmplărie și circa doi metri cubi de lemn de foc. S-au degradat instalația electrică, cazanul centralei termice și instalația sanitară aferentă, zugrăvelile interioare de la parterul casei și altele.
Nici în acest caz nu s-au înregistrat victime, iar incendiul a izbucnit, cel mai probabil, din cauza jarului căzut din sistemul de încălzire, care a aprins elemente combustibile din camera tehnică a centralei termice, și a pus în pericol întreaga locuință.


Spre finalul primei zile din an, pompierii militari sireteni au avut o intervenție pentru localizarea și lichidarea unui incendiu, izbucnit la o gospodărie din localitatea Cândești, județul Botoșani. Localitatea Cândești se află în zona de competență a Gărzii de Intervenție Siret, iar în sprijinul colegilor noștri, a intervenit și un echipaj de la Detașamentul de pompieri Dorohoi.
La sosirea militarilor, ardeau generalizat o casă de locuit și o bucătărie de vară, cu pericol de propagare la anexele gospodărești, construcții corp comun cu casa, dar și la alte două locuințe învecinate.
Au ars cele două construcții pe o suprafață de aproximativ 190 de metri pătrați, tavanele camerelor pe 120 de metri pătrați, obiecte de mobilier, aparatură electrocasnică, elemente de tâmplărie din lemn și alte bunuri.
Din fericire, nu au fost victime, iar pompierii au salvat restul gospodăriei și cele două case din vecinătate. Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost efectul termic generat de soba cu acumulare de căldură lăsată nesupravegheată.
Mai nouă Mai veche