Judecătoarea Ana Maria Chirilă, a patra lună de arest preventiv. Acuzații de luare de mită, consum de droguri și comerț cu informații secrete

Judecătoarea Ana Maria Chirilă de la Tribunalul Suceava
Judecătoarea Ana Maria Chirilă de la Tribunalul Suceava rămâne în arest pentru încă 30 de zile. Decizia a fost luată, joi, de magistrații Curții de Apel București. Mandatele de arestare au fost prelungite și pentru iubitul Ciprian Cotoară și interlopul Mihai Pînzari „Tonici”.

Judecătoarea Ana Maria Chirilă a fost acuzată că devenise, de-a lungul timpului, un „membru al rețelei infracționale” și că, pe lângă informațiile clasificate pe care le oferea cu „generozitate” prietenilor interlopi, transmitea acestora și când trebuie să-și schimbe telefoanele, tocmai pentru a nu fi interceptați.

Judecătoarea a fost reţinută, pe 12 octombrie, de Parchetul General şi arestată preventiv pentru săvârşirea mai multor infracțiuni
  • folosirea, în orice mod, direct sau indirect, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii (2 fapte) şi a infracţiunii de favorizarea infractorului (2 fapte);
  • luare de mită; complicitate la trafic de influenţă; deţinere de droguri pentru consum în formă continuată (5 acte materiale);
  • punere la dispoziţie, cu ştiinţă, cu orice titlu, a unei locuinţe pentru consumul ilicit de droguri ori tolerarea consumului ilicit în asemenea locuri, în formă continuată (3 acte materiale).
{inAds}
Joi, 4 ianuarie 2024, magistrații Curții de Apel București au admis cererea de prelungire a arestului preventiv pentru Ana Maria Chirilă, Mihai Pînzari și Ciprian Cotoară, cei trei urmând a rămâne după gratii încă 30 de zile, între 10 ianuarie și 8 februarie 2024.

Decizia poate fi contestată în termen de 48 de ore de la comunicare.

Judecătoarea Ana Maria Chirilă se droga în propria casă, alături de interlopii pe care îi proteja

Potrivit instanței de judecată, judecătoarea Ana Maria Chirilă „la data de 12 iulie 2023, luând cunoștință de informații nepublice privind măsurile de supraveghere tehnică solicitate de organele de urmărire penală cu privire la inculpatul Pînzari Mihai, zis Tonici, măsuri încuviințate de Tribunalul Suceava, a încredințat acestuia informațiile nepublice facilitându-i acestuia luarea unor măsuri care să îi permită sustragerea de la răspundere penală pentru activitățile infracționale în care este implicat. Așa cum rezultă și din exploatarea mandatelor de supraveghere din prezenta cauză, după primirea acestor informații nepublice inculpatul Pînzari Mihai a încetat să mai utilizeze posturile telefonice și a utilizat alte aparate, în mod similar procedând și alte persoane”.

În urma anchetei desfășurate s-a stabilit că judecătoarea Ana Maria Chirilă avea o relație amoroasă cu unul dintre interlopii pe care îi proteja, traficant de droguri implicat în mai multe infracțiuni grave.

Magistratul primea bani, excursii, bijuterii și dreptul de a utiliza tot felul de mașini de lux de la prietenii săi, alături de care se și droga cu cocaină, chiar în casa ei.

Procurorii o mai acuză pe judecătoarea Ana Maria Chirilă de luare de mită, după ce au stabilit că, în perioada 2020 – 2023, în mod direct sau prin intermediul altor persoane, ea a primit sau a acceptat primirea unor foloase necuvenite (bani, bijuterii, folosinţa gratuită a unor autoturisme, contravaloarea unor sejururi, servicii de pază şi protecţie, produse alimentare) în legătură cu măsurile dispuse şi hotărârile pronunţate într-o cauză instrumentată de DIICOT – Serviciul Teritorial Suceava.

De asemenea, judecătoarea din Suceava este acuzată de trafic de influenţă.

„Fără a promite că va influenţa în mod direct magistraţii dintr-un complet învestit cu judecarea unei cauze, prin prezenţa sa la întâlnirea dintre un denunţător (cumpărător de influenţă) şi o altă persoană, i-a creat denunţătorului convingerea că acea persoană are influenţă asupra magistraţilor şi îi poate influenţa pentru obţinerea unei hotărâri de achitare. În acest mod, Ana Maria Chirilă a facilitat obţinerea de către persoana în cauză a sumei de 30.000 de euro”, au stabilit anchetatorii.
Mai nouă Mai veche