Teodora Munteanu a fost exclusă din USR. Este acuzată de blaturi cu primarul Ion Lungu

Teodora Munteanu, fostă președintă a organizației județene USR Suceava, a fost exclusă din partid, a anunțat, printr-un comunicat de presă, actuala președintă, Gianina Ursu. În 2020, Teodora Munteanu a candidat pentru funcția de primar al municipiului Suceava, ocupând locul al cincilea în preferințele electoratului, iar apoi a devenit viceprimar după o alianță cu PNL și primarul Ion Lungu.

„În urma unei decizii a Biroului Național al USR, actualul viceprimar al orașului Suceava, Teodora Munteanu, aleasă în urma unei candidaturi pe listele Alianței USR PLUS, a fost exclusă din partid.

Decizia de excludere are la bază abateri de la statutul USR și de la valorile morale care stau la baza USR. Coabitarea permanentă cu actualul primar PNL al orașului, dl Ion Lungu, dar și alte episoade din activitatea publică a dnei Munteanu, inclusiv participarea la un concurs din cadrul unui festival organizat de Primăria Suceava au adus grave prejudicii de imagine formațiunii noastre politice, drept pentru care s-a hotărât că excluderea domniei sale ar îndrepta intr-o oarecare măsura imaginea USR de partid transparent și nedispus la compromisuri morale.
{inAds}
Prin aceste acțiuni, USR dorește să comunice că valorile fondatoare - integritate, transparență, respect față de lege și alegători sunt în continuare la baza acțiunilor noastre. Funcțiile sunt temporare, organizația nu trebuie să fie asociată cu persoane care nu răspund exigențelor de moralitate și competență ale partidului și care consideră prioritare interesele proprii in fața celor ale cetățenilor. Sucevenii trebuie să știe că USR rămâne un reper de normalitate și integritate pe scena politică. USR este mai presus de funcții și avantaje temporare. USR este diferit”, se arată într-un comunicat de presă transmis de președintele USR Suceava, Gianina Ursu.

Mai nouă Mai veche