Traian Andronachi a pus poprire pe salariul primarului Bogdan Loghin în dosarul demiterii de la conducerea Spitalului Rădăuți

Fostul manager al Spitalului Municipal Rădăuți, avocatul Traian Andronachi, a pus poprire pe salariul primarului Bogdan Loghin (PNL) după ce a câștigat procesul prin care a contestat demiterea din funcție și a obținut plata drepturilor bănești cuvenite de la 10 martie 2021 până la momentul în care va fi repus în funcție.

Demis din funcție prin Hotărârea nr. 99 din 5 martie 2021 a Consiliului de Administrație al Spitalului „Sf. Doctori Cosma și Damian” Rădăuți și prin Dispoziția nr. 123 din 9 martie 2021 emisă de Primarul municipiului Rădăuți, avocatul Traian Andronachi a contestat decizia la Tribunalul Suceava. Completul de judecată a constatat că demiterea fost făcută ilegal și a admis solictarea lui Traian Andronachi, dispunând repunerea lui în funcție și plata drepturilor bănești aferente de la momentul demiterii până la momentul reintegrării efective. 

„Admite acţiunea restrânsă înregistrată sub nr. 1429/86/2021 privind anularea Dispoziţiei nr. 123 din 9 martie 2021 emisă de Primarul mun. Rădăuţi şi Hotărârii nr. 99 din 05 martie 2021 emisă de Consiliul de Administraţie al Spitalului „Sf. Doctori Cosma şi Damian” Rădăuţi. Anulează Dispoziţia nr. 123 din 9 martie 2021 şi Hotărârea nr. 99 din 05 martie 2021. Dispune repunerea reclamantului în situaţia anterioară prin reintegrarea acestuia în funcţia de manager al Spitalului „Sf. Doctori Cosma şi Damian” Rădăuţi. Obligă pârâții Municipiul Rădăuţi şi Spitalul „Sf. Doctori Cosma şi Damian” Rădăuţi la plata drepturilor băneşti cuvenite conform contractului de management nr. 9187/2020 pentru perioada cuprinsă între data de 10 martie 2021 şi data reintegrării efective, actualizate cu indicele de inflaţie şi cu dobânda legală aferentă de la data exigibilităţii acestor drepturi şi până la plata lor efectivă; Obligă aceiași pârâți să îi plătească reclamantului suma de 1.500 de lei cheltuieli de judecată”, se arată în minuta publicată pe portaul Tribunalului Suceava. 

La sfârșitul anului 2023, Traian Andronachi a cerut Primăriei Rădăuți punerea în aplicare a sentinței, dar primarul Bogdan Loghin nu a dat curs solicitării, astfel că prin intermediul Societății civile profesionale de executori judecătorești Onofreiciuc și Pintilie a solicitat încuviințarea executării silite pentru suma de 1.092.693,31 de lei, reprezentând salarii de la momentul demiterii, dobânzi legale aferente și cheltuieli de executare silită. 

Deși Tribunalul Suceava a obligat ca plata drepturilor bănești să fie făcută de Primăria municipiului Rădăuți și Spitalul „Sf. Doctori Damian și Cosma” Rădăuți, executorul judecătoresc a solicitat doar poprirea veniturilor primarului Bogdan Loghin, considerând că acesta este responsabil pentru refuzul de a pune în aplicare hotărârea judecătorească.

„Vă rugăm ca în termen de cinci zile de la primirea prezentei să procedați la indisponibilizarea și poprirea sumelor de bani prezente și viitoare din veniturile ce se cuvin debitorului Primarul municipiului Rădăuți, cu sediul în mun. Rădăuți, str. Piața Unirii, nr. 2-4, jud. Suceava, până la concurența debitului de 1.092.693,31 lei”, se arată în solicitarea înregistrată de executorul judecătoresc Iulia Pintile, vineri, 12 ianuarie, la Primăria municipiului Rădăuți.

Traian Andronachi este candidatul desemnat de PSD pentru funcția de primar al municipiului Rădăuți.
Mai nouă Mai veche