Microbuz plin cu otravă pentru șobolani oprit în Vama Vicovu de Sus. Dosar penal întocmit de polițiștii de frontieră

Un cetățean român este cercetat, deoarece la intrarea în ţară, prin PTF Vicovu de Sus, în microbuzul pe care îl conducea, transporta 30 recipiente din plastic și 20 de plicuri care conțineau substanțe toxice pentru combaterea rozătoarelor.

Joi, 11 ianuarie 2024, în jurul orei 17:30, s-a prezentat în Punctul de Trecere a Frontierei Vicovu de Sus, județul Suceava, pentru efectuarea formalităților de control, pe sensul de intrare în România, un cetățean român. 

Bărbatul, în vârstă de 39 de ani, conducea un microbuz marca Volkswagen, înmatriculat în România.
{inAds}
În baza analizei de risc, echipa comună de control formată din polițiști de frontieră și lucrători vamali a efectuat un control amănunțit asupra autovehiculului, persoanei și bagajelor.

Astfel, în urma controlului au fost descoperite în portbagaj 30 de recipiente din plastic și 20 de plicuri, toate conținând substanțe toxice, în total aproximativ 11 kg, bunuri ce au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.

În cauză, poliţiştii de frontieră suceveni efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de tentativă la contrabandă calificată și transportul și tranzitul de substanțe și preparate periculoase.
Mai nouă Mai veche