Trenul electric cumpărat de România din Polonia s-a defectat de la prima probă făcută pe un traseu din țara noastră

Trenul electric adus din Polonia la începutul lunii decembrie, s-a defectat la primele probe. Autoritățile feroviare analizează cauzele care au dus la acest incident.

Primul tren electric inter-regional din setul de 37 produse de Alstom (Polonia), care a fost livrat României la finalul anului trecut, a făcut scurt circuit, la probele de la Făureni.

Potrivit reprezentanților Autorității pentru Reformă Feroviară, trenul nu a luat foc, însă este nevoie de înlocuirea întregii instalații de alimentare și aducerea uneia noi din Polonia.
{inAds}
Este primul tren electric cumpărat de România în ultimii 40 de ani și prima garnitură nou achiziționată de țara noastră în ultimii 20 de ani.

În total, au fost comandate 37 de rame de tren, într-un contract de 480 de milioane de euro.

Viteza maximă de rulare a ramelor electrice este 160 km/h, acestea fiind compuse din şase vagoane (două vagoane de capăt cu cabine de conducere şi patru vagoane intermediare) şi asigură 351 locuri pe scaune.

Unităţile sunt prevăzute cu sisteme de climatizare, conexiune wi-fi, spaţii pentru bar/bistro şi pentru călători cu dizabilităţi, precum şi o zonă destinată distribuirii automate de bilete şi aparate de compostat.
Mai nouă Mai veche