Un șofer beat s-a răsturnat cu mașina pe drumul Rădăuți - Dornești

Un șofer beat s-a răsturnat cu mașina pe drumul Rădăuți - Dornești
La data de 27 ianuarie 2024, la ora 13:28, Poliția Municipiului Rădăuți a fost sesizată cu privire la producerea unui eveniment rutier pe DN 17A, în afara municipiului Rădăuți.

Din primele verificări s-a stabilit că în jurul orelor 13:25, Viorel B., de 54 de ani, din comuna Frătăuții Vechi, a condus autoturismul Volkswagen pe DN 17A, în afara municipiului Rădăuți, având direcția de deplasare către comuna Dornești.

Ajungând la aproximativ 200 m după intersecția cu DJ 178B, ca urmare a unui viraj efectuat incorect, bărbatul a pierdut controlul asupra direcției de deplasare, a părăsit partea carosabilă prin dreapta și s-a răsturnat, rezultând astfel un eveniment rutier soldat cu pagube materiale.
{inAds}
Fiind testat cu aparatul etilotest, a rezultat o alcoolemie de 0,50 mg/l alcool în aerul expirat, fapt pentru care a fost condus la Spitalul Municipal Rădăuți, unde i-au fost recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

A fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”.

Totodată, conducătorul auto a fost sancționat contravențional conform prevederilor OUG 195/2002 republicată, cu modificările și completările ulterioare, privind producerea evenimentului rutier soldat cu pagube materiale.
Mai nouă Mai veche